facebook  twitter

Uspješna priča novog preduzetnika Emina Temalja

07 Aug 2019
13473 times

Dijeleći istu strast prema radu sa mladima, Emin Temalj (Crna Gora) i Robin Riedel (Njemačka) oboje su aktivni na polju razvoja projekata za mlade.

Novi preduzetnik: Emin Temalj (Montenegro)

Godina: 24

„Tokom razmjene naučio sam kako da razvijam, primjenjujem i razvijam evropske projekte kroz Erasmus Plus. Pored toga, radeći u organizaciji koja posluje u drugačijem kulturnom okruženju od mog mi je dalo uvid i inspiraciju za razmišljanje izvan okvira, kao i da vidim pristupe i metode koje ne bih doživio u svojoj zemlji. Zahvaljujući Erasmusu za mlade preduzetnike dobio sam priliku da razvijem i osnažnim svoj preduzetnički način razmišljanja. "


Domaćin preduzetnik:Robin Riedel (Njemačka)

Godina: 31

Ime kompanije: Arco e.V. Erlebnispädagogik

„Odlično je ugostiti nove preduzetnike koji dolaze iz različitih sredina širom Evrope. Svako donosi nove ideje za rešavanje naših svakodnevnih izazova. Zaista je važno da nove generacije mladih preduzetnika razvijaju svoje veštine širom Evrope. "


Period razmjene: 04/2019 do 07/2019
Trajanje razmjene: 3 mjeseca


Nezaboravno iskustvo zahvaljujući Erasmus-u za mlade preduzetnike


Dijeleći istu strast prema radu sa mladima, Emin Temalj (Crna Gora) i Robin Riedel (Njemačka) oboje su aktivni na polju razvoja projekata za mlade.
Domaćin preduzetnik Robin Riedel kreirao je i implementirao različite projekte finansirane od strane Erasmus plus-a u okviru kojih su mladi uspjeli razviti vlastite vještine na polju pozorišta, kreiranja videa, medija i upravo to novi preduzetnik Emin planira učiniti sa svojim novim startom - u budućnosti.

Tokom razmene, Emin je uglavnom bio uključen u oblast razvoja i ocenjivanja međunarodnih projekata. NE su iskusili sve korake ciklusa upravljanja projektima i radili su, nadgledali i reflektovali na nekoliko projekata tokom koncipiranja, pripreme, primjene, administracije, implementacije i praćenja. Uložio je energiju i vrijeme da stekne znanje o svojoj inicijativi i projektnim konceptima.
Robin je rado dijelio svoje znanje s Eminom, a za uzvrat, Eminov entuzijazam i vještine su bili korisni za cio Arco tim. Ono što je najvažnije, Emin je stekao znanje o upravljanju uspešnim biznisom, uključujući finansijske aspekte, stvorio listu kontakata i sada se osjeća više samouvjeren u svoju poslovnu ideju.

Oba preduzetnika su odlučila da ostanu u kontaktu nakon poslovne razmene i da se dogovore o razvoju novih projekata u budućnosti.