facebook  twitter

NAGRADNI KONKURS ZA PODCAST

16 Jan 2024
6159 times

Želiš li da sa svojom ekipom kreiraš podcast i govoriš o vama važnim temama? Imate ideje ali još uvijek nemate uslove i način da ih ostvarite? Pozivamo te da pročitaš tekst ovog konkursa, jer ti nudimo rješenje.


ADP – Zid raspisuje konkurs


Možda već dugo maštaš da samostalno ili sa svojim timom postaneš dio jedne od najpopularnijih savremenih formi i pritom imaš želju da kroz ragovor o temama od značaja za tvoju generaciju, doprineseš položaju mladih u zemlji. Ukoliko želiš da ispoljiš svoju kreatvnost i izraziš svoj stav, bez cenzure i uz našu podršku, na pravom si mjestu.

Ovim konkursom pružamo ti priliku da se izraziš i neophodnu podršku u pripremi i emitovanju podcasta, korišćenje studija i opreme za snimanje, kao i podršku pri montaži priloga. Na konkursu mogu učestovati svi mladi ljudi, samostalno ili u timu, a priliku za snimanje podcasta će dobiti onaj podjedinac ili tim, koji ima inovativnu i autentičnu ideju, sa jasnim, održivim i realističnim planom, a koji je se prethodno dostavio prijavu, ispunio kriterijume i dobio najvišu ocjenu komisije.

 

Zašto podcast?

Medijska forma podcasta nema dugu istoriju, za svega nekoliko godina postala jedna od najpopularnijih načina online oglašavanja. Podcast je digtalni mediji koji se sastoji od audio (i video) epizoda, koje se odnose na određenu temu. Za razliku od ostalih medija, dostupan je svima i svako ko posjeduje opremu, može slobodno da snima podcast i dijeli sadržaj. Jedna od prednosti podcasta je i njihova fleksibilnost i dostupnost. Danas podcast ima moć, kako za promociju tako i za društveni uticaj. U skladu sa tim, naš cilj je dati priliku mladima da vode autentične razgovore o temama koje su im od značaja.

Ko može da se prijavi:

  • Svi zainteresovani mladi,
  • Entuzijatične i kreativne mlade osobe, spremne da samostalno ili u timu, posvete vrijeme realizaciji svog podcasta.

Kako da se prijaviš?

Za prijavu potrebno je da dostaviš koncept realizacije podcasta koji uz sadržaj uključuje sve elemente navedene u kriterijumima, a koji su bitni za procjenu tvoje ideje ili tvog tima. Uz prijavu koja se dostavlja u slobodnom formatu, potrebno je dostaviti predstavljanje tima ili opis osobe, koja će raditi na podcastu kroz video priloga ne dužeg od 2 minuta. 

Selektovani timovi ce biti pozvani da na pitchu predstave svoju ideju. Najbolje ocijenjeni tim dobiće priliku da sklopi ugovor o saradnji i realizaciji podcasta.

Kriterijumi za odabir su sledeći:

  • procjena motivacije i potencijala pojedinca i u timu,
  • forma i inovativnost,
  • ciljna grupa.

Aplikaciju dostaviti na e-mail adresu info@zid.org.me ne kasnije od 26. februara 2024. godine. Sva dodatna pojašnjenja možete dobiti na isti mail do 10. februara 2024.