facebook  twitter

ZZNR

Okrugli sto “Gradimo zdravo okruženje za građevinare” održan je u utorak, 27. aprila 2021. godine u Event i Trening centru – Kuća Čubranović 1630.

Okrugli sto “Gradimo zdravo okruženje za građevinare” održaće se u utorak, 27. aprila 2021. godine u Event i Training centru - Kuća Čubranovića 1630, sa početkom u 11.00 časova.

Sam rad biće znatno drugačiji u post-COVID eri.

Istraživanje koje je sproveo Univerzitet Bond u Australiji pokazalo je da su radni pritisci glavni izvor stresa za rukovodioce građevinskih projekata.

Uz duge sate, zahtjevna radna opterećenja i projekte koji su često kratkoročni i daleko od kuće, ne čudi da je građevinarstvo industrija visokog rizika za stres na radnom mjestu.

Profesionalni stres

18 feb 2021 Napisala

Kod profesionalnog stresa fizički i psihosocijalni faktori radne sredine se posmatraju kao faktori stresa koji mogu da dovedu do poremećaja fizičkog i mentalnog zdravlja radnika.

Postoje brojni razlozi zašto bi se poslodavci trebali proaktivno baviti mentalnim zdravljem i dobrobiti. Kao prvo, postoji obaveza na temelju zakonodavstva u pogledu zaštite i zdravlja da se spriječi šteta po mentalno zdravlje uzrokovana radnim mjestom.

Kada je izgradnja nekog građevinskog objekta u pitanju, neophodno je isplanirati procese rada, pa i detaljno plan sprovesti u djelo.

Građevinska industrija ostaje jedan od najopasnijih kopnenih poslova na svijetu. Čak i iskusni radnici mogu da pretpostave da će doživjeti ozbiljni incident jednom u svojoj karijeri. Evo naših preporuka kako da smanjite rizik na gradilištu.

Stres je skup nespecifičnih reakcija čovjekovog organizma na faktore iz radnog i životnog okruženja. Štetni faktori iz čovjekovog okruženja aktiviraju adaptacioni mehanizam u organizmu kako bi se organizam zaštitio uspostavljanjem ravnoteže sa sredinom.