facebook  twitter

Preduzetništvo za mlade

The first partnership meeting was organized in Podgorica in the period from June 11, 2023. until 13.06.2023.

Project “EICEE – Western Balkan Eco Innovation and Circular economy Ecosystem” supported by European Union through call EU Civil Society Facility and Media Programme in favor of the Western Balkans and Turkey for 2021-2023 (IPA III) started with realization from January 9th 2023.

Prijave za najveći evropski program podrške društvenom preduzetništvu mladih - Social Impact Award (SIA) biće otvorene 21. marta, a za učešće u okviru timova će moći da se prijave svi mladi ljudi koji imaju između 15 i 30 godina, a čije ideje moraju odgovarati ciljevima održivog razvoja (SDGs), saopšteno je na zvaničnom predstavljanju projekta.

Association for Democratic Prosperity – Zid from Montenegro together with CEDRA from Croatia, Deli Center from Serbia, ARNO from Macedonia, Lens from Kosovo, Green Building Council from Bosnia and Hercegovina implementing project “EICEE – Western Balkan Eco Innovation and Circular economy Ecosystem” supported by European Union through call EU Civil Society Facility and Media Programme in favor of the Western Balkans and Turkey for 2021-2023 (IPA III).

U svijetu turizma sam već 13 godina. Još u toku studija u Kotoru sam počela da stičem radno iskustvo iz raznih oblasti turizma i shvatila da je posao u turističkoj agenciji ono što me najviše privlači.

Ako imate ideju kako da započnete sopstveni biznis i spremni ste da radite na tome da se on razvija i opstane, trebalo bi da učite od onih koji su kroz cijeli proces već prošli. Pročitajte njihove savjete.

Anđela je za program EYE saznala zahvaljujući prijateljici koja je već učestvovala na razmjeni u Italiji.

Imali su ideju, iskoristili su priliku i postali milijarderi. Nije im bilo lako, ali – i to je život. Radili su na svoj način, savladali preduzetničke vještine i primjenili ih. Stoga ne gubite vrijeme, nego ga iskoristite. I oni su.

Ako želite da budete uspješan mladi lider, poželjno bi bilo da steknete nekoliko zajedničkih osobina koje posjeduju najuspješniji svjetski biznismeni. Ako stalno ponavljate kvalitetne životne navike i ustalite ih sebi kao nešto normalno, vrlo je vjerovatno da ćete i sami postati sve uspješniji.

Prije dvije godine dobio sam neočekivani poziv iz posredničke organizacije (u pitanju je bio program Erasmus za mlade preduzetnike) za koji nikad nisam cuo i uspio sam da dogovorim online sastanak sa slovenačkom preduzetnicom Urškom Merljak.