facebook  twitter

Informativni dan – Erasmus+ za mlade

12 dec 2022
4626 puta

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da učestvujete na Informativnom danu “Erasmus+ za mlade” koji zajednički organizuju Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Crnoj Gori i Asocijacija za demokratski prosperitet Zid u saradnji sa Kancelarijom za mlade, Glavni grad Podgorica.

Kao najveći program Evropske unije u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta, Erasmus+ u Crnoj Gori se manifestuje kroz različite aktivnosti učešća koje za cilj imaju da izgrade kapacitete organizacija/institucija u oblasti mladih kako bi osnažili ulogu mladih u demokratskom životu, građanskom angažmanu i zajedničkim vrijednostima.

Cilj ovog događaja je da se nadležne institucije, omladinske organizacije i šira javnost upoznaju sa svim mogućnostima učešća koje podržava Erasmus+ program u Crnoj Gori za mlade. Erasmus+ poziv za podnošenje projektnih prijedloga za 2023.god. je otvoren, a Informativni dan će biti prilika da se potencijalni predlagači projekata upoznaju sa novostima objavljenog konkursa. Događaj je takođe prilika da se otvori širi dijalog za identifikaciju ključnih potreba nadležnih institucija/organizacija mladih, kao i podsticanje učešća manje zastupljenih organizacija u programu.

Informativni dan će se održati 21. decembra 2022. godine u prostorijama Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” u Podgorici.

Agenda događaja je dostupna u prilogu.