facebook  twitter

Meet Up - Ultimaker 3D ekosistem, SLS i DED tehnologija

30 okt 2021
11994 puta

Budite dio prezentacije nedavno uspostavljenog Creative lab-a u Podgorici u Event&Training Centre - Kuća Čubranovića 1630 i to u srijedu 3. novembra sa početkom u 12.00 časova.

Domaćin programa Vukašin Rakočević u uvodnom dijelu predstaviće Creative cross-border network, servise i resurse Lab-a.

Ovaj Meet Up je ujedno i dio Formlabs/Ultimaker Roadshow-a 3D Republike iz Beograda. Predstavnik 3D Republike Rare Svetozar Kolesar govoriće o aktuelnostima u svijetu 3D štampe. Osvrnuće se na desetogodišnji jubilej kompanije Ultimaker, a predstaviće išta nassve očekuje u sferi FDM tehnologije i šta predstavlja najnoviji 3D printing ekosistem Ultimaker-a.

Sledeća tema biće i Formlabs Fuse 1 koji koristi SLS tehnologiju, selektivno lasersko sinterovanje poliamidskog praha (PA 11 i PA 12) i izrađuje veoma složene djelove koji imaju odlične mehaničke karakteristike, dok se do 70% neiskorišćenog praha može ponovo koristiti.

Za kraj, totalni preokret u svijetu metal 3D štampe. Revolucionarna DED tehnologija koja koristi MIG/MAG žicu za zavarivanje i velikom brzinom proizvodi potpuno guste metalne djelove sa superiornom mikrostrukturom (99.998%). Takođe, imaćete priliku da uživo vidite štampane uzorke, a ljudi iz 3D Republike će pokušati da odgovore na sva vaša pitanja.

A na kraju, Igor Milošević predstaviće šta svi vi možete učiniti da oprema u Creative lab-u bude i vama na raspolaganju.

Za više informacija i prijave:
ADP-Zid
Vukašin Rakočević
I2spacepg@gmail.com

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)