facebook  twitter

Najava novog regionalnog projekta “Razvoj prekogranične mreže za saradnju kreativnih industrija -CREATIVE@CBC“

10 avg 2020
9820 puta

Regionalni projekat “Razvoj prekogranične mreže za saradnju kreativnih industrija - CREATIVE@CBC“ osmišljen je od strane vodećih razvojnih organizacija u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori, PREDA, SIMORA i ADP-Zid.  

Planirano je da projekat podstakne ekonomski razvoj kroz podršku fizičkoj infrastrukturi i pristupu znanjima, kroz nove tehnologije, metodologije za podsticanje inovativnih procesa i olakšavanje međusektorske veze kreativnih industrija i drugih sektora prekogranične ekonomije.
 
Projekat će podstaći interakcije „kreativnih“ zajednica koje se sastoje od grupa preduzeća, pojedinaca, start-up kompanija, preduzetnika, programera, free lancers, istraživača, studenata, obrazovnih institucija i građana na prekograničnom nivou, koncentrišući se na olakšavanje procesa razvoja inovativnih proizvoda i usluga. 
 
Kroz period implementacije (jul 2020. - juli 2022.) partnerski gradovi Prijedor, Sisak i Podgorica osjetiće direktan uticaj projektnih aktivnosti, dok dugoročno gledano, projekat namjerava da doprinese širem prekograničnom području. 
 
Projekat je sufinansiran iz fondova Evropske unije, EFRR-a i IPA II.
Poslednji put izmenjeno %PM, %10 %606 %2021 %14:%mar
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)