facebook  twitter

Poziv mikro i malim preduzećima za učešće na trodnevnom treningu

04 Sep 2020
8939 times

Asocijacija za demokratski prosperitet - Zid (ADP-Zid) poziva predstavnike mikro i malih preduzeća da se prijave na trodnevni Burnout preventivni trening za predstavnike menadžmenta mikro i malih preduzeća.

Uzevši u obzir trenutno stanje u Crnoj Gori kada je u pitanju zaštita i zdravlje na radu, smatramo da postoji urgentna potreba za sveobuhvatnijim obezbjeđivanjem i sprovođenjem zaštite i zdravlja na radu, prepoznavanjem stresa na radu i očuvanjem mentalnog zdravlja zaposlenih.

Trening ima za cilj podizanje svijesti o značaju prevazilaženja stresnih situacija na poslu i posljedicama dugotrajnog neuspješnog prevazilaženja stresnih situacija po efikasnost, produktivnost i zdravlje zaposlenog.

Trening se sastoji od praktičnog i teorijskog dijela koji će obuhvatati sledeće tematske oblasti:
- Prepoznavanje mogućih izvora stresa na poslu;
- Razumijevanje nastanka i toka stresne reakcije;
- Prepoznavanje dobrih i loših strategija za prevazilaženje stresnih situacija na poslu;
- Informisanje o uticaju stresa na efikasnost, produktivnost i zdravlje;
- Informisanje o posljedicama dugotrajnog stresa i burnout sindromu;
- Praktične preporuke za jačanje otpornosti na stres.

Broj polaznika treninga je ograničen. Poželjno je da u obuci učestvuju predstavnici mendžmenta mikro i malih preduzeća i službi ljudskih resursa, kako bi nakon završenog treninga mogli raditi sa zaposlenima u svojim preduzećima na upravljanju stresom izazvanog konfliktima na radnom mjestu i sprovodili individualni antistres programe za zaposlene.

Trening će voditi prof dr Milanko Čabarkapa, Katedra za psihologiju rada, Odjeljenje za psihologiju, Filozofski fakultet u Beogradu.

Trening će se održati od 23. do 25. septembra 2020. godine u Petrovcu.

Rok za prijavu je 21. septembar 2020. godine.

Online prijavni formular možete naći OVDJE

Trodnevni trening se organizuje u okviru projekta “Unapređenje zaštite i zdravlja na radu”, finansiranog od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja. Učešće u treningu je besplatno i organizator pokriva sve troškove prevoza, smještaja i hrane.

Za više informacija o treningu i mogućnostima učešća možete nam se obratiti mejlom na adpzidvoc@gmail.com ili putem telefona na 020/207-130.

Očekujemo vaše prijave.

 

 

 

 

Last modified on %AM, %19 %428 %2021 %10:%Mar
Rate this item
(0 votes)