facebook  twitter

Edukativna radionica "Unaprijedi svoje vještine" - Kritičko i inovativno razmišljanje

28 Oct 2021
10789 times

Asocijacija za demokratski prosperitet – ZID (ADP-Zid) je 27. oktobra 2021. godine realizovala treću edukativnu radionicu "Unaprijedi svoje vještine" za Kritičko i inovativno razmišljanje.

Polaznici radionice su imali priliku da se upoznaju sa design thinkingom i co-creation programom. Vršnjački edukatori su učestvovali u pripremi ove radionice te su imali zadatak da osmisle case study za učesnike gdje su zajedno radili na prepoznavanju određenih problema u zajednici i radili na kreiranju inovativnih rješenja.

U sklopu radionice, organizovan je i webinar pod nazivom “Kako do promjena u zajednici?”. Tema webinara je bila kako nastaju socijalne inovacije u zajednici i kako mijenjaju način funkcionisanja zajednice.

Webinar je, razvijajući kritičko i inovativno razmišljanje kod učesnika, za krajnji cilj imao reflekciju vještina, ponašanja i vrijednosti na širu zajednicu i na taj način je predstavljao pozitivan primjer drugim mladim ljudima.

Edukativne radionice se realizuju u okviru projekta „SEVstrani mladi (Socio-emocionalne vještine)”, podržanog od strane Uprave za sport i mlade.

Rate this item
(0 votes)