facebook  twitter

Druga edukativna radionica "Unaprijedi svoje vještine" - Digitalna pismenost - Dina Pepić

22 Oct 2021
10546 times

Pročitajte iskustva naše vršnjačke edukatorke Dine Pepić koja je učestvovala na drugoj edukativnoj radionici "Unaprijedi svoje vještine" za digitalnu pismenost 05. oktobra.

Razmišljala sam odakle da počnem… Kao što znate, internet danas, kako kod mladih tako i kod starijih generacija, predstavlja osnovno sredstvo informisanja i komuniciranja. Na tako velikoj platformi, mi smo slobodni da dijelimo sadržaj koji želimo, da se predstavimo drugima onako kako želimo, itd.

U svemu tome, negdje, možda malo izgubimo sebe, u tom smislu da sate i sate provedemo na internetu, a ništa konkretno ne odradimo.
Na edukativnoj radionici vezanoj za digitalnu pismenost diskutovali smo upravo o tome, posebno o društvenim mrežama koje su svima nama bitne. Kroz teorijski dio, uviđeli smo šta znači digitalna sigurnost, i na koji način se možemo zaštititi. Dok smo kroz praktični dio radionice imali mogućnost da razmijenimo mišljenja, diskutujemo o dobrim i lošim stranama koje donosi nova tehnologija, kao i o tome gdje smo online a gdje offline u svijetu.

Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam bila dio ovog projekta, naučili smo puno toga od našeg predavača, socijalne i omladinske radnice Snežane Milačić, koja je odlično odradila svoj posao i koja nam je pružila da iznesemo svoja viđenja. Nadam se da ćemo se i ubuduće družiti na ovim ili sličnim projektima.

Last modified on %PM, %25 %544 %2021 %14:%Oct
Rate this item
(0 votes)