facebook  twitter

Pitching Event - Work4Youth

17 Dec 2021
12527 times

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid (ADP-Zid) u partnerstvu sa Partners Albania i IRISH iz Albanije organizovala je Pitching Event u utorak 14. decembra 2021. godine. Na Pitching Event-u su predstavljene preduzetničke ideje iz Albanije i Crne Gore.

Proces razvoja je trajao pola godine tokom kojeg su učesnici imali priliku da uz mentorstvo stručnjaka iz različitih oblasti preduzetničke ideje pretoče u biznis rješenja i pripreme poslovni plan koji je spreman za testiranje i može biti podržan kroz dostupne lokalne i nacionalne fondove, kao i kroz privatne investicije u obije partnerske zemlje.

Događaju su prisustvovale kompanije i predstavnici/ce institucija iz ove dvije zemlje i imali su priliku da nakon Pitching-a odluče da li žele da podrže neko preduzeće u razvoju ili da svojom ekspertizom pomognu njihov dalji rad.

Pitching Event je organizovan u okviru projekta „Work4Youth“ koji se realizuje u prekograničnoj regiji Crna Gora – Albanija. Projekat „Work4Youth“ finansiran je od strane Evropske unije kroz drugi poziv prekograničnog programa saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020, u okviru drugog poziva i sprovode ga organizacije Partners Albania for Change and Development i IRSH iz Albanije i ADP-Zid iz Crne Gore.