facebook  twitter

i2space obuka u Beranama - Osnove 3D Štampanja

03 Sep 2020
11075 times

U periodu od 25. do 26. avgusta 2020 godine u prostorijama Regionalnog Biznis Centra na Rudešu u Beranama sa početkom u 12.00 časova organizovana je i2space obuka na temu Osnove 3D Štampanja.

Obuka je kreirana tako da podstakne kreativnost i ojača samopouzdanje kod polaznika da i u ovom segmentu razvoja vlastitog biznisa ili projekata mogu da se oslone na svoje snage.

Tokom prvog dana predavač Vukašin Rakočević je uvodio učesnike u teorijski dio vezan za 3D tehnologije i tipovima njene proizvodnje. U prvoj sesiji je govorio o razlikama između 3D modeliranja i samog štampanja, istorijatu 3D štampanja i njegovom principu rada koji se sastoji iz 3 djela:
- formiranje 3D štampanja;
- štampanje 3D modela;
- finalna obrada 3D modela.

Takođe, učesnici su imali priliku da nauče o greškama koje se javljaju prilikom štampanja i njegovim djelovima.

Tokom drugog dana Vukašin i učesnici su se fokusirali na praktični dio obuke (uvod u softver za 3D modeliranje). Nakon kreiranja naloga u besplatnom programu za modeliranje, upoznali su se i sa samim tim programom i onim šta on nudi.

Cilj ove obuke bio je da polaznici upoznaju svijet 3D-a, kao i kako da se iskoristi 3D tehnologija za njihove profesionalne poduhvate. Polaznici su stekli znanja o načinu korišćenja 3D štampača, kao i o osnovama 3D modelinga, koji su po završetku obuke u mogućnosti da sami stvore 3D model u odgovarajućem programu i kasnije taj model i odštampaju.

Dvodnevna obuka se organizovala u okviru projekta „Samozapošljavanje i kreativno preduzetništvo“.