facebook  twitter

i2 Space obuka - Osnove 3D Štampanja

17 Jul 2020
10840 times

U periodu od 06. do 07. jula 2020 godine u prostorijama Centra kompetencija Podgorica organizovana je i2space obuka na temu Osnove 3D Štampanja.

Obuka je kreirana tako da podstakne kreativnost i ojača samopouzdanje kod polaznika da i u ovom segmentu razvoja vlastitog biznisa ili projekata mogu da se oslone na svoje snage.

Prvi dan obuke je bio vezan za teorijski dio, za 3D tehnologije, tipove 3D štampanja, djelove samog 3D štampača, kao i za istorijat 3D štampanja i njegov princip rada koji se sastoji iz 3 djela: formiranje 3D štampanja, štampanje 3D modela i finalna obrada 3D modela.

Drugog dana učesnici su se fokusirali na praktični dio obuke i imali su priliku da se upoznaju i da nauče kako da koriste program za 3D modeliranje i na kraju kako da puste svoj model na štampanje.

Cilj ove obuke bio je da polaznici upoznaju svijet 3D-a, kao i kako da se iskoristi 3D tehnologija za njihove profesionalne poduhvate. Polaznici su stekli znanja o načinu korišćenja 3D štampača, kao i o osnovama 3D modelinga, koji su po završetku obuke u mogućnosti da sami stvore 3D model u odgovarajućem programu i kasnije taj model i odštampaju.

Dvodnevna obuka se organizovala u okviru projekta „Samozapošljavanje i kreativno preduzetništvo“. Projekat je podržan u okviru prekograničnog programa Crna Gora – Kosovo 2014-2020 i finansiran je od strane Evropske unije.