facebook  twitter

Upbeat vol. 2 - Forum društvenih inovacija

15 May 2018
11867 times
Upbeat vol. 2 - Forum društvenih inovacija održaće se 4. i 5. decembra 2018. godine u Podgorici. Tokom dvodnevnog događaja govoriće se o inovacijama u razvoju zajednice, biznisa i tehnologije, kao i blokchain-u. Događaj će okupiti praktičare i eksperte u oblasti inovacija, iz regiona i Evrope, što će pružiti mogućnosti da zajedno radimo na kreiranju preporuka za region u narednom periodu. 
 
Upbeat vol. 1, održan 7. decembra 2017. omogućio je umrežavanje kreativaca, profesionalaca, mislilaca sa interesovanjima iz različitih oblasti koji odgovaraju na izazove u zajednici kreiranjem konkretnih rješenja. Prošlogodišnji događaj je okupio preko 100 učesnika, 15 predavača iz više evropskih zemalja koji su učesnicima približili mogućnosti i perspektivu zajednice kroz sledeće teme i radionice:
 
- Unapređenje ambijenta za kreiranje društvenih inovacija zasnovanih na potrebama društva;
- Transformisanje društvenih potencijala u biznis;
- Coworking zajednica i crowdfunding;
- Kako izgledaju novac i valuta danas, Blockchain tehnologija.
 
Prošlogodišnji Forum je pružio priliku, prije svega mladima, za razmjenu iskustava od strane onih koji su stvorili neku vrstu društvenih inovacija ili su započeli vlastito socijalno preduzeće. Ovaj događaj je takođe poslužio za uzajamno konsultovanje i stvaranje prostora za saradnju između organizacija i praktičara socijalne inovacije.
 
Za vise informacija možete nas kontaktirati na e-mail: info@zid.org.me i tel: 020/207-130.