facebook  twitter

Izabrana prva generacija Social Impact Hub-a

22 Aug 2017
30481 times

Izabrana je prva generacija polaznika Social Impact Hub-a! Na konkurs za polaznike Social Impact Hub-a stiglo je 25 prijava, od čega 6 timova. Svi prijavljeni profili su bili krajnje interesnatni i kvalitetni pa je selekcija bila teška i trajala duže. Izbor je nastao tek nakon intervjua i testiranja, kada je odabrano 12 polaznika koji će biti dio testiranja prvog Social Impact Hub-a u Crnoj Gori!

 

12 izabranih polaznika će dobiti mogućnost da razviju ideju i od ideje kreiraju plan za razvoj svog radnog mjesta. Tokom test perioda u trajanju od 4 mjeseca učesnici će naučiti kako da koriste design thinking metodologiju za kreiranje rješenja koja će ih dovesti do ideje prototipa ili posla koje žele da razviju. Učesnici će kroz ovaj proces imati mentorsku podršku u fazi istraživanja, kreiranja, razvoja,... Odabrani učesnici će pored mentorske podrške imati priliku da se povežu sa drugim učesnicima koji su kreativni, inovativni, otvoreni za saradnju, koji vjeruju da se ideje razvijaju.

Izabrani učesnici za prvu generaciju Social Impact Hub-a su:

1. Aleksandar Novović
2. Vukašin Rakočević
3. Dragomir Ašanin
4. Draženka Laketić
5. Ivana Dragović
6. Jana Marjanović
7. Jovana Šćepanović
8. Kristina Žugić
9. Luka Tomković
10. Marija Zogović
11. Milan Milanović
12. Semra Šutković

Social Impact Hub je koncept koji se razvija u svijetu kao jedinstveni ekosistem resursa, inspiracije i saradnje kako bi se povećali pozitivni uticaji rada. Testiranje Social Impact Hub-a u Crnoj Gori će se sastojati se od tri komponente: edukativnog inputa (radionice, prezentacije), kreativnog radnog ambijenta (co-working prostora) i što je najbitnije - žive zajednice strastvenih kreativaca koji imaju jedinstvenu osnovnu namjeru da donose pozitivne promjene, djeluju zajedno i razvijaju zajedničke biznis ideje i proizvode.


Početak rada planiran je za drugu sedmicu septembra, o čemu će izabrani učesnici biti obaviješteni. Čestitamo izabranim učesnicima i neka Social Impact Hub krene :)