facebook  twitter

Međunarodni kutak-mjesto odakle putovanja počinju

20 Jun 2014
35518 times

Ukoliko želite da saznate nešto više o volonterskim kampovima, razmjenama mladih, EVS programu i seminarima u zemlji i inostranstvu, posjetite prostorije ADP-Zida.

Međunarodni kutak je počeo sa radom 16. juna sa ciljem da mladima pruži sve neophodne informacije o dešavanjima van granica Crne Gore.

Ukoliko želite da saznate nešto više o volonterskim kampovima, razmjenama mladih, EVS programu i seminarima u zemlji i inostranstvu, posjetite prostorije ADP-Zida. Međunarodni kutak je počeo sa radom 16. juna sa ciljem da mladima pruži sve neophodne informacije o dešavanjima van granica Crne Gore.

Volonteri ADP-Zida će tri puta sedmično (ponedeljak, srijeda, petak) u periodu od 13 do 15 časova biti na raspolaganju svima onima koji žele da putuju, volontiraju ili studiraju u inostranstvu. Takođe zainteresovani će kroz razgovore sa EVS volonterima saznati šta stranci misle o životu u Crnoj Gori, kao i zašto su odlučili da volontiraju u našoj zemlji.

Upoznavanje novih ljudi i stilova života, profesionalno usavršavanje, učenje jezika samo su neki od razloga zbog kojih se mladi odlučuju da putuju van granica svoje zemlje.

Međunarodni kutak je zamišljen kao mjesto gdje će mladi moći da saznaju sve što ih interesuje o EVS, odnosno šta predstavlja volontiranje u inostranstvu i koje uslove morate ispuniti da bi postali dio EVS programa. Saznaće i zašto je učešće na međunarodnim volonterskim kampovima neponovljivo iskustvo koje objedinjuje druženje, rad i sticanje novih vještina.

Tokom godine organizuju se brojni trening kursevi i seminari na kojima se obrađuje uvijek aktuelne teme poput zaštite životne okoline, ljudskih prava, građanskog aktivizma. Aktivnosti poput ovih pružaju mladima mogućnost da nauče nešto novo, kao i da ostvare kontakte sa osobama iz drugih država.

Sve informacije o predstojećim trening kursevima i seminarima zainteresovani će moći da dobiju u Međunarodnom kutku. ADP-Zid je pokrenuo ovaj servis kako bi mladima pomogao u njihovoj želji da putuju, uče i stiču nova prijateljstva. 

Composed with the HTML Editor