facebook  twitter

Program Prilike - poziv za poslodavce

30 Oct 2023
7034 times

UNICEF, Asocijacija za demokratski prosperitet - Zid i Ministarstvo prosvjete Crne Gore, uz finansijsku podršku fondacije TUI Care, započinju realizaciju programa Prilike, kako bi omogućili adolescentima u Crnoj Gori, koji imaju 16-19 godina i pohađaju 2, 3 ili 4. razred srednje škole, učešće na praktičnoj obuci u profesiji ili oblasti od njihovog interesovanja.

Cilj je da se ovim program poboljša kvalitet obrazovanja kroz jačanje fokusa na karijernu orjentaciju, kao sastavni dio školovanja i time da se adolescenti pribiliže tržištu rada, a poslodavce njihovoj budućoj radnoj snazi.

Program će biti realizovan na teritoriji Podgorice, Cetinja i Herceg Novog, kao i u susjednim gradovima i za početak, biće dostupan učenicima i učenicama četiri srednje škole:

  • Gimnazija ''Slobodan Škerović'' - Podgorica;
  • Ekonomska škola ''Mirko Vešović'' - Podgorica;
  • JU Gimnazija - Cetinje;
  • Srednja mještovita škola ''Ivan Goran Kovačić'' - Herceg Novi

Želimo da Vas pozovemo da se pridružite programu i pružite Priliku adolscentima da u Vašoj instituciji/kompaniji/organizaciji učestvuju u praktičnoj obuci u trajanju od minimum dva, a maksimalno pet dana do 3h dnevno.

Vaša institucija/kompanija/organizacija se može opredijeliti da ugosti jednog/jednu ili adolescenta i adolescentkinju u određenom sektoru i da im tokom trajanja obuke pružite uvid u funkcionisanje više različitih sektora. Tokom prijavljivanja, možete navesti raspoložive periode za praktičnu obuku, kao i broj dostupnih mjesta za obuku tokom tog perioda.

Administrativnu i tehničku podršku pri realizaciji praktične obuke, pružiće ADP-Zid od početka procesa (prijave adolescenta i poslodavca, posredovanje u komunikaciji, pružanje saglasnosti škole i roditelja, itd.) do kraja obuke (uključujući kratku evaluaciju programa od strane kompanije i adolscenata). Programom nije predviđeno da praktična obuka bude plaćena, dok će troškove prevoza za adolescenta snositi organizator programa.

Link za prijavu na program : https://shorturl.at/drCEU

Za sve dodatne infromacije o programu Prilike možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: adp.zid@gmail.com ili telefonom na broj 067 210 848. Potrudićemo se da zakažemo telefonski poziv ili sastanak u skladu sa Vašim prijedlogom.