facebook  twitter

Odglavi svoju igru - Game Jam!

11 Apr 2023
13322 times

Da li ste spremni za neku ozbiljnu gejming akciju? Vrijeme je da testirate svoje vještine u našem nadolazećom Game jam-u!

Pozivamo sve igrače da nam se pridruže u danima zabave, takmičenja i, naravno, puno igara i nagrada!

Jeste li umorni od igranja istih starih igara? Možda vam se često pravila neke igre nisu svidjela? Izbjegnite prepirke vezane za pravila igre, kreirajte ih sami. Ovo je vaša prilika da oslobodite svoju kreativnost i pustite mašti na volju. Uz naš dvodnevni događaj, možete kreirati svoju igru po svojim pravilima.

Dvodnevni Game jam je prilika da mladi ljudi kreiraju ideje za igre po svojim pravilima u atmosferi timskog rada i povezivanja. Učestvovaće svi (pojedinci i timovi) koji su se prethodno prijavili, ispunili zadatak i prošli ocjenu komisije. Ukoliko želite da budete kreatori ideja za igre na sledećem LINKU možete naći više informacija o događaju i prijavni formular.

Zašto gejmifikacija?

Danas se koncepti igara sve više implementiraju u oblastima koje nisu samo standardna okruženja za igru. Znamo da je osnovni princip svake igre postizanje određenog cilja. Bez obzira da li je ovaj cilj osvojiti nagradu, izvršiti zadatak, pobijediti takmičara ili biti prvi na tabeli, to je, bez sumnje, mehanizam koji uključuje motivaciju, angažovanje, emocije i određeni obrazac ponašanja. Gejmifikacija se definiše kao korišćenje elemenata igre i tehnika dizajna igara u negejmerskim kontekstima kao što su obrazovanje, marketing, radno okruženje, društveni mediji, preduzetništvo itd. Glavni cilj gejmifikacije je da poveća učešće osobe tokom aktivnosti i objezbedi motivaciju integracijom elemenata igre kao što su bodovi, bedževi, leader-boardovi, avatari, nivoi, sistem nagrada…U osnovi, bilo koji zadatak, proces ili teorijski kontekst se može gejmifikovati, a doprinosi usvajanju znanja, rješavanju problema i uspješnom uvođenju određenih promjena.

Ko se može prijaviti?

• Mladi od 15-30 godina;
• Ne moraš biti programer, bitno je da si kreativan, inovativan i da voliš igru, svi su dobrodošli da učestvuju u ovom događaju?

Šta je zadatak?

Upotrijebi svoje znanje, kreativnost i promišljanje! Kreiraj ideju za igricu koju ćeš igrati sam ili u timu! Igra bi trebala da služi promociji i upoznavanju koncepta socijalnog preduzetništva, kao i sticanju znanja i vještina iz iste oblasti. Neka radi mašta – igra se može sastojati iz više nivoa, može biti u formi kviza, a za svaki pređeni nivo se osvajaju poeni, bedževi...

Da bi ti još više pomogli, dajemo ti listu tema za koje treba da kreiraš ideju za igru:
1. Stres menadžment
2. Vizija
3. Pitching
4. Kreativnost u biznisu
5. Krizni menadžment
6. Održivost

Prijava za učešće

Prijava za učešće se sastoji od onlajn formulara sa konkretnim pitanjima vezanim za motivaciju učesnika, te mini rješenja za ideju na zadatu temu koji je i eliminacioni faktor. Prijavu za učešće je moguće popuniti klikom na LINK.

Poziv za dostavljanje prijava je otvoren do 17. aprila. Prijave koje budu poslate nakon isteka roka neće se uzimati u razmatranje.

Najbolje ocjenjene ideje idu u drugu fazu – Game jam!

Učesnici Game jam-a će biti selektovani i obaviješteni 3 dana nakon roka za prijavu.

Game jam će se održati u Podgorici, trajaće dva dana i zahtijevaće neprekidno učešće selektovanih učesnika u periodu od 09.00 do 16.00 časova.

Učesnici će biti blagovremeno obaviješteni o datumu i mjestu održavanja Game jam-a.

Troškovi smještaja i puta za potrebe učešća u Game jam-u nisu pokriveni, dok će hrana i osvježenje biti obezbjeđeni.

Nakon završenog Game jam-a biće održan Pitching event – Unjam your jam! na kojem će biti predstavljene ideje za igre, a za najboljih 5 ideja slijede i vrijedne nagrade!

• Prva nagrada – 1000 eura;
• Druga nagrada – 500 eura;
• Treća nagrada – 300 eura;
• Četvrta nagrada – 200 eura;
• Peta nagrada – 100 eura.

Ali, to nije sve! Nakon proglašenja najboljih ideja, slijedi kreiranje igara i njihovo testiranje u jednoj od zemalja u regionu!

Neka te vodi mašta, jer tvoja ideja može biti ključna za tebe i okruženje!

Zahtjeve za dodatne informacije i prijave možete slati na i2spacepg@gmail.com

I ne zaboravi, rok za prijavu je 17. april.