facebook  twitter

Dan dobrih djela - 09. april 2021. godine

15 Jan 2021
65229 times

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid po drugi put za redom, organizuje Dan dobrih djela i to 09. aprila 2021. godine.

Tokom 2020. godine, primijetili smo koliko je volontiranje, altruizam, solidarnost i briga o drugima bitna i koliko svi zapravo zavisimo jedni od drugih. To nam govori o tome koliko je neophodno širenje znanja o ovako humanom doprinosu društvu, posebno u kriznim vremenima kao što je bila i 2020. godina.

U aprilu, 2019. godine, u Crnoj Gori je po prvi put obilježen Dan dobrih djela. Akciji su se priključile organizacije, srednje škole, kao i veliki broj mladih koji su na različite načine i kroz veliki spektar aktivnosti obilježili ovaj dan.

Širom svijeta, stotine hiljada ljudi bira volontere i pomaže drugima, stavljajući u praksu jednostavnu ideju da svaka osoba može da učini nešto dobro, bilo da je velika ili mala, da poboljša živote drugih i pozitivno promijeni svijet.

Dan dobrih dijela pokrenula je 2007. godine poslovna žena i filantrop, Shari Arison.

Od svog lansiranja 2007. godine, ova godišnja tradicija dobrog porasla je sa 7.000 učesnika u 2007. godini, u Izraelu na skoro 1 milion volontera u 2015. godine. Dan dobrih djela počeo je ujedinjivati ljude širom svijeta. Tokom 2012. godine Dan dobrih djela je stigao u Evropu i udružili se sa MTV Globalom i za šest sedmica kampanje online i TV platformama poruku poslali za preko 24 miliona gledalaca širom svijeta.

U 2013 godini, 16.000 volontera iz 50 zemalja učestvovalo je u stotinama projekata, uključujući i početak sa ABC mrežom u New Yorku. Dan dobrih djela je nastavio da dobija na zamahu i održao svoj najveći dan još 15. aprila 2018. godine. Preko 3.500.000 učesnika iz 100 zemalja učestvovalo je u Danu dobrih djela, u ukupnom iznosu od preko 7 miliona sati službe. Prošle godine, 05. aprila Crne Gora je uzela učešće u Danu dobrih djela, kada se priključio veliki broj organizacija, kao i volonterski klubovi srednjih škola širom Crne Gore.

Potrebno je da osmislite akciju, a tim ADP-Zid će vam pružiti ostalu podršku koja je neophodna neposredno pred realizaciju iste. Potrebno je da okupite volontere koji žele da taj dan ulože svoje znanje, vještine i vrijeme i učine dobro djelo. Više informacija o pokretu možete naći na sledećem linku: https://www.good-deeds-day.org/

Link za prijavu: https://tinyurl.com/y53upcoy