facebook  twitter

Football People nedelja obilježena i u Crnoj Gori

"NE diskriminaciji, DA jednakosti" - poruka dana koju su poslali učenici Osnovne škole „Božidar Vuković Podgoričanin“, u okviru obilježavanja Football People nedelje u Crnoj Gori.
 
Inspirisan društvenim pokretom koji okuplja više od 100. 000 učesnika, Asocijacija za Demokratski prosperitet – Zid, zajedno sa dobrovoljnim aktivistima, OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin", Crvenim krstom Crne Gore, Menadžmentom kampa Konik, FK Ribnica, pridružila se organizacijama širom Evrope koje se bore protiv diskriminacije, promovišu socijalnu inkluziju i povezuju ljude kroz fudbal, bez obzira na nacionalnu ili etničku pripadnost.
 
Ovaj dan je obilježen održavanjem edukativno- kreativne radionice sa učenicima 6 razreda škole „Božidar Vuković Podgoričanin“ na temu “Poštovanje različitosti među ljudima”. Nakon radionice održana je prijateljska utakmica između učenika u balon sali “Dadex” pored OŠ “Vladimir Nazor”. 
 
Fudbaler Blažo Igumanović je pored brojnih fudbalera podržao Fare Football People nedjelje akcije koje predstavljaju ujedinjenu borbu protiv svih barijera koje isključuju određene grupe ljudi iz društva. 
 
Football People nedelje akcije su vrijeme za sve ljude iz svijeta fudbala da se udruže i zajedno stanu pred isti gol kako bi doprinijeli pozitivnim društvenim promjenama kroz fudbal, a 2016. godine u 60 zemalja organizovano je više od 2000 različitih aktivnosti, u kojima je učestvovalo više od 100 000 učesnika/ca.
 
ADP - Zid i Fare podstiču sve grupe koje djeluju na poljima antidiskriminacije da se uključe u nedjeljama akcije Football People.