facebook  twitter

XVI GODINA - Poziv za nominaciju za GODIŠNJU NAGRADU ZA VOLONTERIZAM

13 Oct 2022
19312 times

Nacionalni Volonterski Centar, Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid šesnaestu godinu za redom raspisuje konkurs povodom dodjele Godišnje nagrade za volonterizam. Volontiranje pruža jačanje zajedničkih vrijednosti i solidarnosti prema zajednici, povezuje ljude različitih statusa, pruža mogućnost stvaranja boljeg i inkluzivnijeg društva.

Svi pojedinci, organizacije, kompanije, institucije ili medijske kuće koji su bili jedni od ključnih nosioca doprinosu razvoju kulturi volontiranja na nacionalnom nivou, imaju priliku za nominacijom Godišnje nagrade za volonterizam za 2022. godinu.

Godišnja nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije i to:

I – Nagrada za volontera/ku godine

II- Godišnja nagrada za volonterizam.

Godišnju nagradu za volonterizam dodjeljujemo da bi svaki doprinos zajednici kroz razvoj i afirmaciju volontiranja bio prepoznat kao nosioc pozitivnih promjena u društvu, kao i da su svi pojedinačno svojim zalaganjem uticali na razvoj volontiranja u Crnoj Gori. U proces selekcije ući će svi koji budu imali potpunu ispunjenu prijavu isključivo sa aktivnostima koje su realizovane tokom 2022. godine.

Kandidati se mogu nominovati za kategoriju Volonter/ka godine putem linka https://bit.ly/3Thdfvq , a za kategoriju Godišnja nagradu za volonterizam putem linka https://bit.ly/3VoHS3V koji se mogu naći i na sajtu www.zid.org.me . Za dodjelu Godišnjie nagrade za volonterizam, kao i za nominaciju ne postoji starosno ograničenje.

Kandidati (pojedinac/ka, organizacija civilnog društva, institucija, ustanova, kompanija, udruženje) mogu biti kandidovani samo za jednu od kategorija, a jedna osoba može kandidovati maksimum po jednog kandidata u svakoj od kategorija.

Rok za podnošenje nominacija za Godišnju nagradu za volonterizam je 21. novembar 2022. godine. Prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Nagrade će biti uručene, tradicionalno 5. decembra 2022. godine.