facebook  twitter

Radno okruženje

10 nov 2015
27877 puta

Jedna od najcescih gresaka pri sklapanju prijateljstava radi poslovnog uspjeha je ta sto vecina zaposlenih poslovne kontakte tretira razlicito od licnog prijateljstva.

Prisjetite se na trenutak vasih poslovnih kolega s kojima se druzite i nakon posla. Jeste li se zapitali koliko vam oni pomazu u poslu? Koliko puta ste, primjera radi, zakasnili na posao, a kolege su vas "izvukle"? Naime, strucnjaci savjetuju zaposlenima da se jedni prema drugima ponasaju vise prijateljski kako bi bili produktivniji.

Pokazite ljudsku stranu 
Pitate se kako postici prijateljski raspolozeno radno okruzenje? Strucnjaci savjetuju da se ponasate jednako kao i prema prijateljima iz privatnog zivota. Naime, pokazite da ste profesionalni, ali i da imate onu ljudsku stranu. Takode, vazno je da izgradite povjerenje medju saradnicima. Upamtite da je i poslovno prijateljstvo – prijateljstvo, pa se i ponasajte u skladu sa tim. Na taj nacin prosiricete krug poslovnih osoba koje ce htjeti sa vama da saradjuju. 

Ne zivite samo poslovno 
Nije potrebno odvajati privatne i poslovne prijatelje. Naime, strucnjaci savjetuju da upoznavanje poslovnih  sa  privatnim prijateljima  otvara sire mogucnosti. To ne znaci da dopustite poslovnim partnerima da saznaju bas sve o vasem privatnom zivotu. Dovoljno je da im omogucite "ugodno druzenje". Ujedno ce i rad s njima biti ugodniji.

Više u ovih kategoriji... « Mobing CV - Curriculum Vitae »