facebook  twitter

Završna konferencija Gradimo zdravo okruženje za građevinare

29 okt 2021
10041 puta

Završna konferencija – Gradimo zdravo okruženje za građevinare, realizovana u okviru projekta “Gradimo zdravo okruženje za građevinare”, bila je posvećena predstavljanju rezultata projekta, rezultata istraživanja o primjeni mjera zaštite i zdravlja na radu u građevinskom sektoru.

Tokom prvog dana konferencije govorili su: Danijela Šuković i Jovana Bošković iz Direkcije za poslove zaštite i zdravlja na radu Ministarstva ekonomskog razvoja; Zlatko Popović, inspektor rada za oblast zaštite i zdravlja na radu iz Uprave za inspekcijske poslove; Sanda Rakočević, izvršna direktorica ADP-Zid; Mirela Kalamperović, koja je predstavila ostvarene rezultate projekta “Gradimo zdravo okruženje za građevinare” i Ana Marjanović, istraživačica na projektu koja je prezentovala istraživanje koje je sprovedeno u okviru projekta. Putem zoom platforme se uključio glavni istraživač na projektu Pavle Pavlović.

Drugog dana konferencije su govorili: Ivan Stojanović, izvršni direktor ovlašćene organizacije za poslove zaštite i zdravlja na radu Coordinator D.O.O; Nađa Laković, stručno lice zaštite i zdravlja na radu ECL Karadag Danismanlik, Seamonte Group Budva; Danijela Šuković i Jovana Bošković iz Direkcije za poslove zaštite i zdravlja na radu Ministarstva ekonomskog razvoja.

Druga sesija drugog dana konferencije je bila posvećena stresu na radu i burn-out sindrom. Tokom te sesije govorili su dr Ljubinko Kaluđerović, Dom zdravlja Podgorica; Nina Milović i Nataša Žugić iz Ministarstva zdravlja; Mladenka Vujošević iz Instituta za javno zdravlje. Putem zoom platforme se uključio prof dr Milanko Čabarkapa sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, Odeljenje za psihologiju, Katedra za psihologiju rada.

Ovakav događaj je doprinio širenju znanja o značaju sprovođenja zahtjeva koje poslodavac treba da ispuni u obezbjeđivanju mjera zaštite i zdravlja na radu u građevinskom sektoru, i održao se sa ciljem razmjene dobre prakse, iskustva i potreba, informisanja i unapređivanja znanja u području zaštite i zdravlja na radu i očuvanju mentalnog zdravlja zaposlenih, prepoznavanju i prevazilaženju stresa na radu.

Konferencija je organizovana u okviru projekta “Gradimo zdravo okruženje za građevinare” koji realizujemo uz podršku Ministarstva ekonomskog razvoja.

 

 

 

 

 

 

Poslednji put izmenjeno %PM, %26 %657 %2021 %15:%nov
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)