facebook  twitter

You see

U petak, 05. novembra sa početkom u 12h, u hotelu CentreVille realizovan je prvi Socialthon - Prototype Pitches. Osim učesnika iz Crne Gore, takmičenju su se pridružili i učesnici sa Zapadnog Balkana koji su svoje ideje i rješenja za razne probleme u zajednici predstavili javnosti.

Socialthon - Prototype Pitches je javni događaj, takmičarskog karaktera na kojem se kreiraju ideja i rješenja za razne probleme koji pogađaju zajednicu, a na kojima se radi u timovima, uz mentorsku podršku, 48-časovni rad. Rješenja su bazirana na blockchain tehnologiji.

ADP-Zid kao vodeći partner YouSEE platforme za društvene inovacije u regionu zapadnog Balkana, u saradnji sa Upbeat Hub i SIC platformom, sa zadovoljstvom vas pozivaju na Upbeat Forum društvenih inovacija - vol. 2. Forum će biti održan u hotelu "CentreVille" (Cetinjska 7, Capital Plaza, Podgorica) 4. i 5. decembra 2018.

Više od 120 aktivista, vodećih kreatora i praktičara društvenih inovacija iz regiona Zapadnog Balkana i Evrope okupiće se u glavnom gradu Crne Gore kako bi doprinijeli trasiranju novog pristupa razvoja inovacija u zajednici. Forum društvenih inovacija predstavlja priliku za umrežavanje mladih, kreatora, profesionalaca, zatim i poslovnih predstavnika u kreiranju odgovora na različite izazove u zajednici u oblastima koji odgovaraju kapacitetima zainteresovanih strana. Takodje, svi oni koji su zainteresovani da čuju dobru praksu, ali i oni koji žele podijeliti svoja zapažanja i preporuke, dobrodošli su na ovaj jedinstven skup u regionu.

 

Registracija za učesnike – OVDJE

 

Pozvani predavači će učesnicima približiti mogućnosti i perspektive zajednice kroz teme: Socijalne inovacije i aktivne mjere za zapošljavanje; Društvena Ekonomija i uloga kompanije u zajednici; Ekosistem za socijalne inovacije; Blockchain i pozitivni društveni uticaj.

Na forumu ćemo diskutovati o preporukama za razvoj politika društvenih inovacija za narednu deceniju koje će YouSEE platforma pripremiti za donosioce odluka u regionu. Različite forme dijaloga u okviru foruma su prilika da istražimo kako možemo razvijati vlastite kapacitete, saradjivati i investirati u koncept društveno inovativnog Zapadnog Balkana.

Ovaj događaj će označiti završetak četvorogodišnjeg regionalnog projekta "Regionalna platforma organizacija civilnog društva koja se zalaže za društvene inovacije u oblasti zapošljavanja mladih u riziku od socijalne isključenosti", u partnerstvu sa SEEYN, MKC Bitola, Napor, ToG, Lens, BBA, a koji je finansiran iz fondova Evropske Unije. Projekat je pokrenut sa ciljem da doprinese stvaranju javnih politika koje garantuju veću socijalnu i ekonomsku sigurnost, kao i uključivanje mladih u društvo.

 

Detaljniji program će biti dostupan početkom novembra 2018. Za sva dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem e-maila: hosting.zid@gmail.com

 

 

U okviru regionalne patforme “YouSEE! društvene inovacije za zapošljavanje mladih”, koja je podržana od strane Evropske komisije, ADP-Zid i partneri iz zajednice 19. septembra su organizovali prvi blockchain meetup u Crnoj Gori, u EU Info centru. 

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na prvi blockchain meetup u Crnoj Gori, koji će se održati 19. septembra 2018.godine sa početkom u 14.00h u EU info centru u Podgorici, ul 19 decembra br 8. Ovaj događaj organizovan je od strane Upbeat HUB-a koji je iniciran od strane ADP-Zid i niza partnera u zajednici.

Generalna skupština DIESIS mreže održana je 12. i 13. juna u Briselu, što je ujedno bila i velika prilika da se četiri nova člana pridruže Generalnoj skupštini i tom prilikom bude predstavljena: 
ADP-Zid je postao član DIESIS-a, još jedne uspješne mreže koja se bavi inovacijama i razvojem preduzetništva zasnovanog na potrebama zajednice. 
Socijalna ekonomija postaje ključni faktor budućeg rada i poslovanja u Evropskoj uniji i susjednim regionima, uključujući i zemlje Jugoistočne Evrope. 
 
Međunarodni Simpozijum o zapošljavanju mladih (ISYEC 2018) održan je u Kajseriju od 26. februara do 2. marta 2018.

U Mariboru je 25. januara održana radionica o socijalnoj ekonomiji, u okviru projekta EI for PHS (Employee Involvement in Personal Care and Household Services), koju su organizovali CECOP i CAAP.

You See! platforma kreira Regional Social Innovation Policy Lab poll of experts sastavljen od 10 lidera koji će, kroz ciklus treninga i praktičnog rada, dobiti dodatna znanja za razvoj inovativnih solucija, koje će unapređivati socijalne politike u zajednicama Zapadnog Balkana.