facebook  twitter

Jačanje organizacija civilnog društva koje se bave unapređivanjem zapošljivosti mladih na Zapadnom Balkanu

12 sep 2019
12481 puta

U petak, 6. septembra u Beogradu je održana ceremonija potpisivanja ugovora između Beogradske otvorene škole i organizacija civilnog društva sa Zapadnog Balkana koje su nagrađene finansijskom podrškom od strane Evropske unije.

Podrška kroz grantove će omogućiti da 18 organizacija implementira projekte na polju zapošljivosti i preduzetništva mladih tokom 2019. i 2020. godine. Ugovore su svečano uručili Milorad Bjeletić, izvršni direktor Beogradske otvorene škole i Steffen Hudolin, šef operacija II Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Predstavnici organizacija koje su dobile finansijsku podršku učestvovali su od 5. do 7. septembra 2019. u treningu za jačanje kapaciteta, kako bi ojačali svoje vještine i znanja za uspješnu implementaciju projekta. Tokom treninga učesnici su, od eksperata iz Beogradske otvorene škole dobili uputstva o svim pojedinostima procesa implementacije projekta, ali i o planiranju kampanja javnog zagovaranja.

Projekat WEB4YES podržan je od strane Evropske komisije u okviru programa „Osnaživanje civilnog društva i medija 2016-2017, Regionalne tematske mreže organizacija civilnog društva“ (Civil Society Facility and Media Program, Consolidating Regional Thematic Networks of Civil Society Organisations). WeB4YES projekat će trajati 36 mjeseci, počev od januara 2018. Koordinator projekta je Beogradska otvorena škola, a partneri na projektu su Asocijacija za demokratski prosperitet – ZID (Crna Gora), NGO Lens (Kosovo), Asocijacija Beyond Barriers (Albanija), Institut za omladinski razvoj – KULT (Bosna i Hercegovina), Nacionalni omladinski savet Makedonije i Međunarodni centar Olof Palme (Švedska).