facebook  twitter

Uspješna priča preduzetnika iz Velike Britanije

11 nov 2019
10161 puta

Prošle godine novi preduzetnik, James Markey iz Ujedinjenog Kraljevstva, imao je samo 26 godina, govorio je engleski jezik i radio je za veliki biznis, prije nego što je imao ideju da pokrene svoj.
Sada, godinu dana kasnije i samo godinu dana stariji, sve je promijenjeno. Sada govori ne samo engleski, već i francuski jezik. I što je najvažnije, on je u Velikoj Britaniji osnovao svoju kompaniju JPMentors i postao je njen generalni direktor.

On sada bira projekte koje će voditi, ima posao kao iz snova, takođe plaćen je da putuje u mjesta poput Kine kako bi poslovao u ime svojih klijenata.
James Markey napustio je šta će mu biti poslednji posao kako kaže: „Ja više ne mogu svoj rad nazvati„ radom “, jer previše uživam u njemu, željeo sam nešto novo, ali nisam znao šta tačno.“

Dakle, program Erasmus za mlade preduzetnike izgledao je kao savršena prilika za to. Pripremio je poslovni plan i CV, počeo je da uči francuski jezik u nadi da će pronaći savršenog poslovnog mentora. I uspio je u tome. Zahvaljujući Britanskoj biblioteci i Laval Maienne Technopole, pronašao je svog poduzetnika domaćina Arnauda Cossonoma, generalniog direktora HRV Simulacije, u Lavalu u Francuskoj.
Učinio je sve što je mogao da bude bolji preduzetnik, naučio je kodiranje od razvojnog tima, kako da dizajniraju video zapise od njihovog dizajnera, kako da se predstave iz njihove reklame. Svi su bili neverovatni i potrudio se da sve upije od njih. Sa Erasmusom za mlade preduzetnike, nikada mu se ne bi pružila ta prilika.

Zatim je uz Arnaudovu pomoć uvidio u čemu je zapravo dobar i uspjeli su usmjere svrhu JPMentors-a u specijalizovani posao za konsultacije koji preuzima od istraživačkih projekata, preko start-up-a do poslovanja u opsežnoj fazi.
U svojoj posljednjoj sedmici pokrenuo je biznis i HRV Simulacija odlučila je postati njegov prvi klijent. Od tada, on je pokrenuo JPMentors online, ima već nekoliko klijenata u Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Čak je uložio u druga mala preduzeća kako bi pomogao drugim ljudima da započnu svoj biznis. Njegovo iskustvo u HRV Simulaciji pokazalo mu je koliko je važno biti fleksibilan i otvoren za nove mogućnosti.

Više informacija o programu možete pronaći na linku: https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/