facebook  twitter

Preduzetništvo za mlade

Dijana Krkotić je mlada preduzetnica koja se bavi turizmom 10 godina, a kao vlasnica agencije Doclea Travel & Tours posluje 2 godine. Prateći dešavanja na globalnom i domacem trzistu, shvatila je u kom pravcu zeli da razvija svoj biznis - a to je incoming turizam, i dovođenje stranaca u Crnu Goru.

ADP-Zid vas poziva na Info sesiju koja će biti održana u EU Info Centru u Podgorici, u srijedu, 08. maja sa početkom u 09.00 časova.

Gonzalo Palomo je doktor veterinarske medicine koji radi na organskoj poljoprivredi i organskoj proizvodnji kravljeg mlijeka. Takođe stvara mrežu profesionalaca koji služe malim i srednjim preduzećima i poljoprivrednicima, kako bi dodali vrijednost sektoru agrobiznisa.

Četvrti Forum Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR) i drugi Forum Jadransko-jonske privredne komore, gradova i univerziteta, održaće se u Budvi, 7-8. Maja 2019. godine, pod sloganom „Integracija za ljude, razvoj za region“.

Evo pet uobičajenih znakova da je startup u dobroj formi. Ako izjave nisu tačne, to je crvena zastavica koju želiš da provjeriš i ispraviš što prije.

WRIHA je postala inovativni start up 2012. godine. Da bi komercijalizovao i distribuirao svoju medicinsku opremu, Mauricio je odlučio da učestvuje u Erasmusu za mlade preduzetnike i otišao je u Njemačku koja ima najveće evropsko tržište medicinskih uređaja.

Da šanse postoje i da ih treba iskoristiti govori nam Dijana Krkotić koja će u naredna dva mjeseca boraviti u Italiji, na razmjeni za mlade preduzetnike. Svoj boravak u Italiji će iskoristiti da stekne nove kontakte, iskustva i znanja i približiće Crnu Goru novom tržištu.

Clara Urbinati je arhitekta iz Holandije, koja je saznala za Erasmus za mlade poduzetnike od prijatelja. Program je vidjela kao odličnu priliku da poboljša svoje vještine i znanje, da nauči nešto više o evropskom arhitektonskom tržištu, naročito o načinu rada male arhitektonske firme u inostranstvu. Odlučila je da se prijavi u martu 2018. godine.

Predstavljamo ti nekoliko inspirativnih citata devet mladih preduzetnika koji su se našli na ovogodišnju listu “Inc 30 Under 30“.

Putovanje preduzetnika može biti usamljeno - morate sami donositi teške odluke, držati glavu iznad vode i imati beskrajnu zalihu snalažljivosti. Bez podrške šefa ili saradnika, stalno morate da poboljšavate svoju poslovnu strategiju, morate da pronađete nove klijente i generišete nove ideje. Najbolji način da se napreduje jeste da se udružite sa istomišljenicima.