Odštampajte ovu stranicu

Poziv za učešće u obuci "Samozapošljavanje i društveno preduzetništvo za mlade"

08 okt 2020
12908 puta

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid (ADP-Zid) u saradnji sa partnerskom organizacijom Lens sa Kosova, organizuje obuku u okviru projekta „Samozapošljavanje i društveno preduzetništvo za mlade“, podržanog u okviru prekograničnog programa Crna Gora – Kosovo 2014 – 2020. Rok za prijavu je 19. oktobar 2020. godine do 16.00h.

Obuka je namijenjena mladima od 18. do 26. godina sa fokusom na crnogorske opštine iz sjeverne regije (Berane, Rožaje, Bijelo Polje…). Mada, pravo učešća imaju svi mladi iz Crne Gore koji razmišljaju o razvoju sopstvenog radnog ambijenta, pokretanju biznisa, razvoju startup-a. Tokom obuke imaće priliku da savladaju ko-kreativnu metodologiju koja će im pomoći da ideju pretoče u biznis plan. Upoznaće se sa kritičkim i kreativnim načinom razmišljanja, informisaće se kako izgleda preduzetništvo danas, saznaće koliko su bitna partnerstva. Imaće priliku da direktno razgovaraju sa preduzetnicima i inovatorima iz regiona. Kroz proces obuke, svaki tim će dobiti mentora koji će im posvećenim radom pomoći u daljem produbljivanju ideje. Učešće u obuci, za selektovane timove, je potpuno besplatno.

Za učešće u obuci biće selektovano 15 kandidata, odnosno 5 timova. Preporučeno je da svaki tim ima minimum tri člana, koji imaju znanja i vještine iz različitih oblasti (primjera radi: kodiranje, dizajn, marketing, istraživanje, finansije, turizam i sl.). Timovi putem online aplikacije, najkasnije do 19. oktobra 2020. godine do 16.00h, konkurišu za učešće u obuci. U online aplikaciji predstavljaju svoju ideju, koju će imati prilike detaljno da razviju i dorade tokom četiri dana obuke. Online aplikacija sadrži pitanja koja se odnose na ambijent u kojem se ideja razvija, opravdanost ideje (prepoznata potreba zajednice), funckionalnost ideje u promijenjenom okruženju i održivost ideje.

Za konkurisanje potrebno je:
- Okupiti tim od minimum 3 člana;
- Popuniti online prijavu sa osnovnim informacijama o ideji i timu;
- Ideju predstaviti kroz prezentaciju, koristeći se nekom od alatki kao što su PowerPoint, Prezi ili Visme, u najmanje 5 i najviše 15 slajdova.

Online aplikacija je dostupna na ovom linku: https://bit.ly/30L4mkI

Za više informacija o mogućnostima učešća možete nam se obratiti email-om na i2spacepg@gmail.com ili putem telefona na 020/207-130 ili 067/210-848.

SREĆNO!