facebook  twitter

Kontakt tačka “Erasmus+, Youth in action”

Predstavnica ADP-Zida, Ana Bulatović, je 04. februara 2021. godine posjetila Gimnaziju na Cetinju i govorila je o programima i akcijama koje ADP-Zid realizuje.

ADP-Zid je u saradnji sa Salto SEE RC, Nacionalnom agencijom za zemlje Zapadnog Balkana za programe Erasmus+ i ESC, organizovao Nacionalni info dan o Evropskoj inicijativi za solidarnost (ESC) za organizacije/institucije koje žele da se uključe u ESC program i doprinesu ostvarivanju benefita kod mladih ljudi, kao i lokalnih zajednica.

Asocijacija za demokratski prosperitet - Zid u saradnji sa Salto SEE RC, Nacionalnom agencijom za zemlje Zapadnog Balkana za programe Erasmus i ESC, organizuje Nacionalni info dan o Evropskoj inicijativi za solidarnost (ESC), 29. jula, u hotelu „CentreVille“ u Podgorici, sa početkom u 11.00 časova.

ESC Buddy Support System je nova mjera podrške za akreditovane organizacije u okviru ESC programa, koju je kreirao SALTO SEE RC u cilju podizanja kvaliteta volonterskih projekata u zemljama Zapadnog Balkana.

Treći online Europe-Western Balkan Youth Meeting održan je 9. juna 2020.

U petak, 5. juna 2020. godine, održan je online sastanak akreditovanih organizacija iz zemalja Zapadnog Balkana koje djeluju i realizuju volonterske projekte u okviru Evropske incijative za solidarnost.

Milena učestvuje u volonterskom projektu u Malagi u okviru EU programa Evropska inicijativa za solidarnost/European Solidarity Corps, a mi vam prenosimo njenu priču i iskustvo.

Virna je trenutno u Austriji u okviru Evropske inicijative za solidarnost. U trenutku kada je cijeli svijet na kratko usporio, programi teku i projekti se odvijaju nesmetano, koristeći online platforme i alate.

Erasmus+ Nacionalna agencija Njemačke organizuje trening Let's go civic! Youth Exchanges for Civic Engagement, koji je namijenjen omladinskim radnicima u cilju integrisanja građanskog obrazovanja u omladinski rad i omladinske razmjene.

Erasmus+ Nacionalna agencija Letonije u partnerstvu sa SALTO South East Europe and Culture Diversity Resource Centres, organizuje trening "Eutopia" Diversity in a Changing Europe - Creative lab for Rethinking Diversity in Youth Work koji je namijenjen omladinskim radnicima.