facebook  twitter

Kontakt tačka “Erasmus+, Youth in action”

U petak 3. novembra, u okviru info dana o Erasmus+ programu družili smo se sa mladima u Omladinskom klubu u Budvi.

U periodu od 13-17. novembra u Ljubljani je održan Forum - "Raise your voice for tomorrow's Europe" koju je organizovao SALTO See RC u partnerstvu sa Erasmus+ Nacionalnim agencijama Njemačke, Austrije i Poljske. Forum je okupio predstavnike institucija i civilnog sektora iz Evrope koji su osvijetlili aspekte evropskog građanstva i evropske dimenzije, izazove sa kojima se suočavamo u ovoj oblasti, ali i pružio mogućnost za prezentaciju uspješnih praksi i povezivanje u cilju realizacije zajedničkih ideja i projekata.

23472842 729920053870229 1679197290742285499 n

 

 

U utorak 14. novembra, u okviru info dana o Erasmus+ programu družili smo se sa učenicima gimnazije “Stojan Cerović” u Nikšiću.
 
Tokom održane prezentacije srednjoškolci su se upoznali sa mogućnostima koje im pruža ovaj program – omladinske razmjene i evropski volonterski servis.

U ponedeljak 30. oktobra, u okviru info dana o Erasmus+ programu družili smo se sa učenicima gimnazije ‘’30. septembar’’ u Rožajama.

Tokom održane prezentacije srednjoškolci su se upoznali sa mogućnostima koje im pruža ovaj program – omladinske razmjene i evropski volonterski servis.

Drugi godišnji EVS događaj održaće se u periodu od 1-3. decembra 2017. godine u Nišu. 
SALTO SEE RC organizuje trening “Step into Erasmus” koji ima za cilj povećanje spremnosti i nadležnosti organizacija koje rade na polju mladih na Kosovu i drugim zemljama Zapadnog Balkana da učestvuju u programu Erasmus + u oblasti mladih.   
SALTO SEE RC organizuje trening EuroPeers koji je namijenjen mladima koji su učestvovali u projektu Mladi u akciji ili Erasmus +: YiA projektima.
SALTO South East Europe Resource Centre u saradnji sa EU-CoE Youth Partnership i Nacionalnim agencijama Austrije, Njemačke, Slovenije i Poljske organizuje konferenciju pod nazivom “Raise your voice for tomorrow’s Europe”, koja ima za cilj promovisanje evropske dimenzije u obrazovanju mladih u oblasti demokratskog građanstva i doprinosu priznavanju evropskog državljanstva.
EVigoS Meeting point – ADP-Zid realizuje projekat u saradnji sa opštinom Vigo i Abertal Centro Xuvenil iz Španije, koji su i koordinatori projekta koji je odobren u okviru Erasmus+ programa. U realizaciji samog projekta učestvuju organizacije iz 14 različitih evropskih zemalja.

Za program Erasmus+ Mladi u akciji sam čula dosta davno, ima više od deset godina. Tada sam još kao studentkinja radila u Udruženju mladih sa hendikepom kada su nas kolege iz ADP-Zid-a uvele u čarobni svijet Mladih u akciji. Tada je avantura počela i sva moja zaljubljenost u ono što je program Mladi u akciji pružao mladima. Od tog momenta je počela da raste moja želja da i ja učestvujem u EVS-u i prilika se konačno pružila 2014 godine.