facebook  twitter

Kontakt tačka “Erasmus+, Youth in action”

Organizacije iz zemalja Zapadnog Balkana, koje imaju validnu akreditaciju za sprovođenje EVS / Erasmus+ volonterskih projekata, od 2019. mogu učestvovati u projektima volontiranja u okviru European Solidarity Corps programa. Prvi rok za predaju ESC projekata je predviđen za oktobar 2018.
"Šeri Anderson je rekla da volonteri nijesu plaćeni, ne zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi, a ja kao volonter želim da kažem da iskustvo, poznanstva i znanje koje sam stekla volontiranjem nije moguće porediti ni sa kakvom novčanom nadoknadom. 
„Španija i ja, zvuči primamljivo. Isto tako je zvučalo i onog dana kad sam ispunio, a zatim poslao prijavu za učešće u EVS projektu na Mediteranskim igrama u Španiji, put u nešto sasvim novo.
"Bila sam usred ispitnih rokova kada sam saznala da je moja prijava za Large Scale Event u Taragoni odobrena. Naime, nekoliko mjeseci prije toga sam aplicirala za poziciju volontera na Mediteranskim igrama 2018. koje su se održale u Taragoni, u okviru Erasmus+ projekta „EVS in Mediterranean Games Tarragona 2018“.
EVigoS Meeting point je projekat koji je ADP-Zid realizovao u saradnji sa opštinom Vigo i Abertal Centro Xuvenil iz Španije, koji su i koordinatori ovog projekta, odobrenog u okviru Erasmus+ programa.
Dvodnevni sastanak E+ organizacija (EVS akreditovanih organizacija) iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, održan je 6. i 7. jula u Sarajevu.

Njemačka Nacionalna agencija za Erasmus+ Mladi u akciji organizuje EuroPeers trening koji je namijenjen mladima koji su učestvovali u Erasmus+: YiA projektima.

TC Inclusive employability and entrepreneurship youth work namijenjen je omladinskim radnicima koji rade na planiranju, pripremi i realizaciji različitih aktivnosti neformalnog obrazovanja i omladinskog rada, koje doprinose sticanju znanja i vještina kod mladih, u cilju povećanja mogućnosti zapošljavanja i razvoja preduzetništva.

Publikacija Erasmus+: Mladi u akciji - Mogućnosti za region Zapadnog Balkana, sadrži opšte informacije o programu Erasmus+ u oblasti mladih i mogućnostima za organizacije sa sjedištem u zemljama Zapadnog Balkana.

U Podgorici se od 23. do 25. maja održao Drugi Europe-Western Balkan Youth Meeting koji je okupio oko 50 omladinskih radnika, predstavnika evropskih i regionalnih institucija i eksperata iz zemalja Zapadnog Balkana i zemalja članica EU.