Odštampajte ovu stranicu

Prva Regionalna radionica za razmjenu znanja- “Child friendly turizam u prekograničnoj regiji"

22 apr 2019
11208 puta

Asocijacija za demokratski prosperitet - Zid (ADP-Zid) realizuje projekat “Child friendly turizam u prekograničnoj regiji" kroz prekogranični program Crna Gora – Albanija u partnerstvu sa Centra "Djeca danas" (QFS) iz Albanije. Projekat je započet u maju 2018.godine, i biće realizovan do maja 2020.godine.


Prva regionalna radionica je realizovana u periodu 19-21. april 2019. godine, u hotelu Aurel, POdgorica, Crna Gora.


Prvog dana Sanda Rakočević, Direktorica ADP-Zida i Klodiana Thratori, Direktorica QFS Albania su se obratile učesnicima radionice, predstavile ciljeve projekta i dale priliku učesnicima da se predstave, kao i izraze lična očekivanja.


Drugi dan je započet predavanjem ekspertkinje za prodaju i marketing, Tatjane Kuljače mr. Učesnici su imali prilike da čuju važnost partnerstava u turizmu, kako konkurencija može pozitivno da utiče na razvoj biznisa. Aktivnom interakcijom, učesnici su imali prilike da razmijene iskustva na temu važnosti kako partnerstava na lokalnom i nacionalnom nivou, tako i na regionalnom i međunarodnom.
Olivera Popović mr, Saradnik u nastavi na Fakultetu za biznis i turizam Budva govorila je o razvoju turističkog proizvoda. Predavanjem o tome šta čini dobro isplaniran turistički proizvod, učesnici su podijeljeni u grupama radili na planiranju koraka koji dovode do razvoja turističkog proizvoda prilagođenog djeci. Na radionici su se upoznali i šta čini turističkim doživljaj jednim od ključnih elemenata turističkog proizvoda, koje su metode promocije proizvoda i kako razviti brend “Child friendly turizma”


Tokom trećeg dana radionice, Tatjana Kuljača mr., Stručnjak za prodaju i marketing, govorila je o elementima dobre promocije, kako mjeriti rezultate i važnost izbora targatirane grupe prilikom promovisanja turističkih proizvoda. Učesnici su razmijenili iskustva u načinima promovisanja sopstvenih biznisa, kao i rade na razvijanju i poboljšavanju metoda promocije turističkih relevantnih proizvoda.