Odštampajte ovu stranicu

DIESIS mreža nastavlja da raste!

28 jun 2018
13059 puta
Generalna skupština DIESIS mreže održana je 12. i 13. juna u Briselu, što je ujedno bila i velika prilika da se četiri nova člana pridruže Generalnoj skupštini i tom prilikom bude predstavljena: 
 
Social Enterprise UK, najveća mreža socijalnih preduzeća u Velikoj Britaniji i svjetski lider za razvoj socijalnih preduzeća; kao i tri organizacije koje će uticati na razvoj socijalne ekonomije i socijalnih preduzeća u Jugoistočnoj Evropi: Mladi ambasadori iz Srbije, ADP-Zid iz Crne Gore i Паблик / Public - Asocijacija za istraživanje, komunikaciju i razvoj iz Makedonije.
 
Predstavnik ADP-Zid-a i You See! Platforme, Igor Milošević, tokom Generalne skupštine, istakao je potrebu za razvojem ekosistema i socijalne ekonomije u Crnoj Gori i regionu. Sastanak je bio odlična prilika za predstavnike članova mreže i DG da razgovaraju o konceptu povezivanja socijalne ekonomije i blokchain tehnologije.
 
Grupa iz Jugoistočne Evrope, u koordinaciji sa slovenačkom Socijalnom ekonomijim, radiće na razvoju projekata i podržati stvaranje ekosistema socijalne ekonomije u regionu.