facebook  twitter

IPA Program prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020 - Projekat ADP-Zid-a među 8 podržanih projekata

17 Maj 2018
856 puta
U organizaciji operativnih struktura IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020, danas, 17. maja, u Skadru, održana je svečana konferencija povodom dodjele grantova projektima izabranim za finansiranje u okviru Prvog poziva IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020.
 
Konferenciju je otvorio generalni sekretar Ministarstva za Evropu i spoljne poslove republike Albanije, šefica Operativne strukture Crne Gore, generalni direktor Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći, programska menadžerka  u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori i šefica Zajedničkog tehničkog sekretarijata.
 
Za finansiranje je predloženo 8 prekograničnih projekata od kojih su četiri u okviru Tematskog prioriteta 1: Promocija turizma i kulturnog i prirodnog nasljeđa; dva u okviru Tematskog prioriteta 2: Zaštita životne sredine, podsticanje prilagođavanja klimatskim promjenama i njihovog smanjenja, sprečavanje i upravljanje rizicima; i dva u okviru Tematskog prioriteta 3: Podsticanje zapošljavanja, mobilnost radne snage i socijalna i kulturna inkluzija s obje strane granice.
 
U sprovođenju projekata će učestvovati 30 partnerskih organizacija/institucija s obje strane granice.
 
Predstavnici projekata ugovorenih u okviru ovog poziva predstavili su projekte, kao i aktivnosti koje će se sprovesti u okviru ovih projekata u narednih 36 mjeseci. Među odobrenim projektima je i projekat ADP-Zid-a – Child Friendly Tourism in the Cross-Border Region, u čijoj implementaciji je uključena partnerska organizacija Centre Children Today iz Albanije.
 
Konferenciji su prisustvovali predstavnici operativnih struktura IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020, predstavnici relevantnih institucija i opština iz Crne Gore i republike Albanije, predstavnici projekata ugovorenih u okviru ovog poziva, kao i predstavnici civilnog sektora i medija.