facebook  twitter

,, Variety is the spice of life ''- rodne uloge nekad i sad

25 Okt 2017
1465 puta

“ Variety is the spice of life – try walking in my shoes” je jednogodišnji međunarodni projekat čiji je organizator ,,Youth for Exchanging and Understanding International'' iz Brisela, a okuplja 15 partnerskih organizacija iz Evrope.

Predstavnici Asocijacije za demokratski prosperitet-Zid i Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Opštine Budva imaju priliku da učestvuju u ovom projektu koji obuhvata niz treninga, kao i testiranja metoda rada koji su kreirani tokom treninga, a namijenjeni su omladinskim radnicima i primjenju se u oblasti rodne ravnopravnosti.

Naši predstavnici su realizovali dvije radionice, a ideja za održavanje radionice je potekla iz potrebe da se uporedi percepcija rodnih uloga. Zajedno su pokušali da osvijeste kakve je norme u pogledu rodnih identiteta društvo konstruisalo ranije, a kakve sada.

Cilj projekta “ Variety is the spice of life – try walking in my shoes” je osnaživanje partnerskih organizacija i podsticanje mladih na kreiranje sopstvene lokalne akcije u cilju otvorenijeg i tolerantnijeg društva jednakih mogućnosti za sve, bez obzira na lični i društveni kontekst iz kojeg dolaze.

Galerija slika