facebook  twitter

ODRŽANA JAVNA TRIBINA “LEGALIZACIJA BESPRAVNO SAGRAĐENIH OBJEKATA” U ULCINJU

14 Maj 2018
891 puta

Na javnoj tribini “Legalizacija bespravno sagrađenih objekata” održanoj 11. maja u sali Skupštine opštine Ulcinj prisustvovalo je troje građana. Predstavnici televizije “Teuta”, koji su medijski pokrili ovu tribinu, istakli su da je evidentna loša informisanost građana i jako slaba medijska kampanja opštine i ministarstva, zbog čega je i odziv građana na trebini jako mali.

Jedino pitanje u vezi legalizacije objekata, a koje je zanimalo prisutne građane bilo je da li će im opština Ulcinj obračunati njihova sredstva koja su izdvojila za priključke i komunalno opremanje placeva i to oduzeti od ukupne cijene legalizacije bespravno sagrađenih objekata. Pojašnjeno im je da vrlo teško oni mogu dokazati te troškove zbog nedostatka faktura i računa, kao i to da su jedno priključci koji se prave nedaleko od placa, a drugo cijeli krak ili mreža koju je potrebno izgraditi da bi jedno naselje ili ulica imalo vodu, struju ili kanalizaciju, te stoga ne možemo ni smatrati da su oni izgradnjom priključaka i manjeg dijela mreže učestvovali u ukupnoj gradnji.

Govorili su: Andrej Milović (Stručni saradnik - ADP Zid), Aleksandar Dabović (Sekretar – Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj), Sanja Živković (Sekretarka – Zajednica opština)