facebook  twitter

“Nastavljamo drugačije - Let's Do It, Montenegro!“

16 mar 2018
2507 puta

Priprema akcije "Let's do it, Montenegro!", a ove godine pod sloganom "Nastavljamo drugačije" je počela! Sastanak sa koordinacionim timom u Rožajama je održan 15. marta 2018, kada su prisutni imali priliku da učestvuju u treningu o volonterskom menadžmentu. Opšrina Rožaje je i ove godine izrazila spremnost da akciju podrži. Akcija će se organizovati u cijeloj Crnoj Gori, u sklopu velike svjetske akcije „Let's do it!”, na svim kontinentima, 15. septembra 2018. godine, kako je najavljeno i planirano još prije dvije godine. U narednom periodu će se održati sastanci sa predstavnicima drugih lokalnih samouprava i organizacijama. 

Podsjećamo da se 2016. godine ovoj akciji u Crnoj Gori odazvalo više od 11 000 građana, a 2014. njih 3100, koji su uklonili više od 1850m3 otpada u 21 opštini, ohrabreni smo da i ove godine sinhronizovano radimo na rješavanju problema u zajednici. 

Cilj ove akcije je podsticanje svih građana Crne Gore, bez obzira na godine i posao koji obavljaju, i bez obzira na porijeklo i različite pripadnosti, na aktivnije učešće u životu svoje zajednice. Akcija želi da pokaže da malim doprinosom možemo velike stvari učiniti realnim. Svako od opština u Crnoj Gori ima veliki problem sa odlaganjem i trajnim saniranjem sakupljanja otpada. Nelegalno odlagaje otpada dovelo je do značajnog devastiranja životnog prostora i svakodnevno dovodi u opasnost mnoge građane. Ovaj problem može se riješiti samo zajedničkim i organizovanim djelovanjem. 

Pozivamo sve organizacije, institucije, škole, klubove i kompanije, da se i ove godine priključe najmasovnijoj građanskoj akciji u svijetu!