facebook  twitter

Retrospektiva: Let's do it, Mojkovac! - 2016. godine

10 avg 2018
13237 puta

„Mojkovac je bio i ostao grad volontera. Ponosimo se sa tim da je preko 10% građana, po poslednjem popisu, aktivno učestvalo u akciji. Na urbanom diejlu opštine učešće građana u akciji Let s do it, Montenegro! je iznenajuće veliko - više od 20%.

Dobro došli u najčistiji i najuređeniji grad u Crnoj Gori.“

Stevan Grdinić, Savjetnik predsjednika Opštine, Mojkovac

Koordinator akcije: Stevan Grdinić, Opština Mojkovac

Ukupan broj učesnika u opštini Mojkovac je 986 ljudi, koji su prikupili 665 vreća otpada. Koordinator akcije je bio gospodin Stevan Grdinić.

Završni događaj žurka na trgu je počeo u 18h. zbog djece iz vrtića a nastavilo se do 21h. Disk džokej pustao muziku uz koju su igrali učesnici akcije.

Na akciji su učestvovali dječiji vrtić ”Jevrosima Rabrenović Jevra”, OŠ ”Radomir Rakočević”, OŠ ”Milovan Rakoćević”, OŠ “Aleksa Bećo Đilas”, JU ŠC ”Vuksan Đukić”, Ribolovno društvo “Tara”, FK”Brskovo”, PK”Prošćenske planine”, PK”Dušan Bulatović Džambas”, Komunalno preduzeće ”Gradac”doo, NVO „Tera nostra“, NVO „Ekoturs“, Opština Mojkovac, MZ Polja, MZ Tutići, MZ Štitarica i Dom zdravlja”Boško Dedejić”.

“7Januar” doo je donirao higijenske rukavice za djecu. “Alfa trade”doo su donirali sokiće i slatkiše za učenike ŠC. “Peja” doo su donirali sokiće za djecu OŠ”Aleksa Bećo Đilas”.

Centar za kulturu “Nenad Rakočević” je učestvovao u akciji prikupljanja otpada i obezbijedili su ozvučenje i muziku za žurku.

Dragan Ašanin sa grupom zaljubljenika u golf je očistio su golf teren (prostor rekultivisanog jalovišta) i sopstvenim vozilom omogućio odvoz otpada, kao i rukavice i kese za taj lokalitet.