facebook  twitter

Konferencija “V za Aktivizam”

04 dec 2019
108812 puta

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid je u okviru projekta „V za Aktivizam“ organizovala konferenciju “V za aktivizam – Volontiranje jeste građanski aktivizam”, 4. decembra 2019. godine u Podgorici.

U okviru prve tematske sesije govorili su Danijela Vujošević, predstavnica Direktorata za mlade, Ministarstva sporta i mladih Crne Gore; Branislav Todorović, predstavnik Ministarstva javne uprave Crne Gore; Sanda Rakočević i Igor Milošević ispred ADP-Zid-a, koji su predstavili zakonski okvir, unapređenje ambijenta za razvoj volontiranja, promociju njegovog značaja i volonterske mogućnosti za mlade na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou. Tokom druge sesije Milena Šćepanović iz ADP-Zid je predstavila rezultate projekta “V za Aktivizam”, koji se realizuje uz podršku Ministarstva sporta i mladih. Adisa Malagić, profesorica u gimnaziji “Tanasije Pejatović” u Pljevljima i Viktorija Samardžić, članica Volonterskog kluba Srednje mješovite škole “Mladost” iz Tivta, predstavile su rad njihovih volonterskih klubova, sprovedene aktivnosti i lično volontersko iskustvo.

Na kraju konferenciji je prikazan kratki film "V za Aktivizam" i uručeni su sertifikati učesnicima obuke o volonterskom menadžmentu.

Konferencija je bila prilika za promovisanje volonterizma kao važnog socio-ekonomskog resursa jednog društva, međusektorsku saradnju i osnaživanje građana, prije svega mladih ljudi da uzmu aktivno učešće u lokalnoj zajednici.