Print this page

Potpisivanje ugovora o finansiranju projekata OCD u oblasti zaštite i zdravlja na radu

01 Aug 2019
51604 times

U utorak, 30. jula 2019. godine, potpisani su ugovori o finansiranju projekata organizacija civilnog društva u oblasti zaštite i zdravlja na radu.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je finansiralo 7 projekta nevladinih organizacija, na osnovu Odluke sa Javnog konkursa „Zaštita i zdravlje na radu za sve aktere u procesu rada“.

Konkurs je sproveden prvi put za oblast zaštite i zdravlja na radu, a kako je ministar Purišić naveo potpisivanje ugovora sa nevladinim organizacijama u oblasti zaštite i zdravlja na radu doprinijeće smanjenju broja povreda na radu, profesionalnih bolesti i bolesti u vezi sa radom, suzbijanju zdravstvenih problema tokom radnog vijeka, smanjenju smrtnih, kolektivnih i teških povreda na radu.

Odlukom o raspodjeli sredstava finansirani su projekti organizacija civilnog društa: “Multimedijal Montenegro” iz Bijelog Polja, “Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore”, “Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore” iz Podgorice, “Bjelopoljski demokratski centar” iz Bijelog Polja, “Kaskader” iz Plava, “Udruženje zaštite na radu Crne Gore” iz Podgorice i “Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid”.

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid će u narednih 12 mjeseci spovoditi projekat “Unapređenje zaštite i zdravlja na radu”.

 

 

 

Last modified on %AM, %09 %398 %2020 %10:%Sep
Rate this item
(0 votes)
Urednik

Latest from Urednik