facebook  twitter

You see

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na prvi blockchain meetup u Crnoj Gori, koji će se održati 19. septembra 2018.godine sa početkom u 14.00h u EU info centru u Podgorici, ul 19 decembra br 8. Ovaj događaj organizovan je od strane Upbeat HUB-a koji je iniciran od strane ADP-Zid i niza partnera u zajednici.

Generalna skupština DIESIS mreže održana je 12. i 13. juna u Briselu, što je ujedno bila i velika prilika da se četiri nova člana pridruže Generalnoj skupštini i tom prilikom bude predstavljena: 
ADP-Zid je postao član DIESIS-a, još jedne uspješne mreže koja se bavi inovacijama i razvojem preduzetništva zasnovanog na potrebama zajednice. 
Socijalna ekonomija postaje ključni faktor budućeg rada i poslovanja u Evropskoj uniji i susjednim regionima, uključujući i zemlje Jugoistočne Evrope. 
 
Međunarodni Simpozijum o zapošljavanju mladih (ISYEC 2018) održan je u Kajseriju od 26. februara do 2. marta 2018.

U Mariboru je 25. januara održana radionica o socijalnoj ekonomiji, u okviru projekta EI for PHS (Employee Involvement in Personal Care and Household Services), koju su organizovali CECOP i CAAP.

You See! platforma kreira Regional Social Innovation Policy Lab poll of experts sastavljen od 10 lidera koji će, kroz ciklus treninga i praktičnog rada, dobiti dodatna znanja za razvoj inovativnih solucija, koje će unapređivati socijalne politike u zajednicama Zapadnog Balkana.

Upbeat vol. 2 - Forum društvenih inovacija održaće se 4. i 5. decembra 2018. godine u Podgorici. Tokom dvodnevnog događaja govoriće se o inovacijama u razvoju zajednice, biznisa i tehnologije, kao i blokchain-u. Događaj će okupiti praktičare i eksperte u oblasti inovacija, iz regiona i Evrope, što će pružiti mogućnosti da zajedno radimo na kreiranju preporuka za region u narednom periodu. 
14. i 15. maja Istanbul je domaćin najznačajnijeg skupa o društevnim inovacijama. Događaj okuplja preko 150 praktičara, eksperata, preduzetnika i učesnika iz cijelog svijeta, koji imaju značajnu ulogu u oblasti socijalnih inovacija. 
Mreža za mlade Jugoistočne Evrope (SEEYN), sa svojim članicama i partnerima, u okviru regionalnog projekta „Regionalna platforma organizacija civilnog društva za zagovaranje socijalnih inovacija u oblasti zapošljavanja mladih koji su u riziku od socijalnog isključenja“ – Yousee! platforma, u petak, 20.aprila 2018. u Sarajevu, organizovala je dijalog o kreiranju efektnih mjera za zapošljavanje mladih.