facebook  twitter

Volonturizam

Trodnevna radionica razmjene iskustava za predstavnike javnog, profitnog i neprofitnog sektora, u sklopu EU projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“ je održana u hotelu Otrant, u Ulcinj, od 17. do 19. septembra 2017. godine.

Trodnevna radionica razmjene iskustava u sklopu EU projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“ će se održati u hotelu Otrant, Ulcinj, od 17. do 19. septembra 2017. godine.

Asocijacija za demokratski prosperitet-Zid, kao nosilac pokreta Lets do it! pokreta u Crnoj Gori, se pridružila još jednoj akciji kojom želi da pokaže da malim doprinosom možemo velike stvari učiniti realnim. Svako od opština u Crnoj Gori ima veliki problem sa odlaganjem i trajnim saniranjem sakupljanja otpada. Pored najveće akcije čišćenja životnog prostora Let`s do it Montegro, gdje je ADP-Zid još ranije pokazao spremnost u borbi sa nelegalnim odlaganjem, ovog puta se pridružujemo Internacionalnom danu čišćenja obala.

ADP – Zid u saradnji sa Nacionalnim Parkovima Crne Gore, vas poziva na VolonTuristički izlet koji se realizuje na Skadarskom Jezeru, Vranjina, u sklopu sedmice volonterskog turizma.

U saradnji sa PK „Subra“ i Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena realizovan je treći VolonTuristički izlet u sklopu EU projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“.

U saradnji sa Maslinarskim društvom „Boka“ je realizovan drugi VolonTuristički izlet u sklopu EU projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“.

U saradnji sa DZZŽ „Feniks“ sa Cetinja, realizovali smo prvi VolonTuristički izlet na Cetinju u sklopu EU projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“.

Anna Faustino i Tom Rogers dva su bekpekera koji uređuju online turistički časopis na kojem je moguće pronaći prikaze njihovih avanturističkih putovanja, ali i pregršt savjeta za putnike koji žele nešto drugačije od iskustva masovnog turizma.

U septembru 2015. godine objavljeni su rezultati prve studije o filantropskim navikama američkih putnika koju je sprovela neprofitna humanitarna organizacija Tourism Cares.

Na pitanje iz naslova odgovara volonturist koji je mnogo vremena proveo volontirajući van svoje zemlje te je sam preispitivao koristi koje volonturizam pruža volonturistima, neprofitnim organizacijama i zajednicama u kojima se ovakvi programi provode.