facebook  twitter

Uspješna priča preduzetnika Harriera iz Španije

25 Sep 2019
9168 times

Harrier ima laboratoriju i radnju u kojoj proizvodi i prodaje svoje umjetničke kreacije. Odlučio je da učestvuje u programu jer su ga impresionirala pozitivna iskustva drugih kolega iz Matere kao i činjenica da su mnogi lokalni umjetnički biznisi uspjeli da razviju saradnju sa novim preduzetnicima koje su ugostili.

Novi preduzetnik:                                 Preduzetnik domaćin:

Harrier Montesinos                                   Raffaele Pentasuglia

Sektor aktivnosti:                                 Sektor aktivnosti:

Muzika, pozorište, kulturne                        Muzika, pozorište, kulturne i zabavne usluge

i zabavne usluge 

Period razmjene: 05/2019 do 07/2019

Trajanje razmjene: 2 mjeseca

Njegov cilj bio je da nauči nešto više o španskim tehnikama od nekoga iz Valensijenske umjetničke škole, jedne od najvažnijih škola u Evropi. Zahvaljujući Erasmusu za mlade preduzetnike, Raffaele, preduzetnik domaćin se savršeno poklopila sa Harrierom, novim preduzetnikom, umjetnikom i zanatlijom.

Tokom razmjene u Italiji Harrier je pomogao Raffaelinom timu u stvaranju bojnih kola (vozilo sa dva kotača koje se koristi u drevnim ratovima i trkama) za proslavu zaštitnika grada. Rad na figurama i slikama za kola bio je malo ubrzan ali prepun zabave zahvaljujući međusobnim strastima i radoznalosti preduzetnika. Preduzetnici su takođe razgovarali o potencijalnoj budućoj saradnji.

Razmjena je omogućila Raffaeli i Harrieru da povežu školu Matera papier-mache sa odgovarajućom školom u Valensiji. Takođe, stvoren je most između dva velika evropska festivala: La Bruna u Materi i Las Fallas u Valenciji, omogućavajući novu saradnju i razmjenu između lokalnih preduzetnika.

Više informacija o programu možete pronaći na linku: https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/