facebook  twitter

Pismo podrške svjetskom pokretu“Let’s do it!”

13 Aug 2018
12156 times

Ministar životne sredine Estonije, gospodin Siim Kiisler, koji je predsjednik Skupšine Četvrtog zasjedanja UN za životu sredinu, poslao je pismo podrške svjetskom pokretu“Let’s do it!”

U pismu podrške pripremi i realizaciji akcije, naveo je da svim srcem podržava akciju i da priznaje datum akcije kao Svjetski dan uklanjanja otpada. Napomenuo je da će taj dan biti najveća građanska akcija u istoriji, kada će se angažovati 150 država i milioni ljudi širom svijeta. Osvrnuo se da nedostatak društvene odgovornosti za brigu o otpadu i njegovom uticaju na životnu srednu, što je dovelo do ozbiljnih problema u mnogim državama. On smatra da se nastala situacija može poboljšati kroz povećanje svijesti i promociju društveno odgovornog ponašanja.

S tim u vezi, pozvao je države članice Ujedinjenih Nacija i njihove lidere da svim raspoloživim sredstvima podrže kampanje i inicijative koje se dešavaju u okviru Svjetskog dana uklanjanja otpada. Izrazio je i svoju radost zbog preduzimnja učešća u akciji.


Slijedeći primjer gospodina Kiislera, ADP – Zid poziva sve predstavnike Vlade Crne Gore i predstavnike međunarodnih misija koji imaju sjedište u Crnoj Gori, da podrže akciju koja će se održati u petak, 14. septembra 2018. godine na teritoriji čitave države.