facebook  twitter

Poziv za učešće u CO-creation programme

06 Oct 2021
36880 times

CO-creation programme je osmišljen kao poseban način podrške kreativnim ljudima, osobama iz kreativnog sektora i start-upovima koji imaju interesovanje da razviju određene poslovne ideje, a treba im podrška, savjeti, ili asistencija da razviju sopstvenu biznis ideju.

• Posjeduješ ideju čiji potencijal nisi istražio/la na tržištu?
• Imaš kreativne vještine ali ne i ideju kako da ih najbolje plasiraš?
• Već si razvio/la biznis ideju ili si dizajnirao proizvode ali ti trebaju dodatni članovi tima ili podrška mentora;
• Možda jednostavno želiš da dođeš do validacije proizvoda i da se adekvatno predstaviš budućim partnerima i zajednici;
• Potrebni su ti neki specifični digitalni alati ili mašine za izradu prototipa, ili… ?

Sve u svemu, ako si ikada razmišljao/la da ne čekaš nikoga već da sebi ili svom timu stvoriš šansu možda će te interesovati ovaj poziv. Razloga za prijavu ima jako mnogo!
CO-creation programme je osmišljen kao poseban način podrške kreativnim ljudima, osobama iz kreativnog sektora i start-upovima koji imaju interesovanje da razviju određene poslovne ideje, a treba im podrška, savjeti, ili asistencija da razviju sopstvenu biznis ideju. Za prijavu možeš imati, ali i ne moraš, biznis ideju ili proizvod jer je proces takav da će te usmjeriti na izazov i potrebe u skladu sa tvojim vještinama i znanjem. Možeš aplicirati kao tim, već pokrenuti start-up, ali i kao individua.

Program se sastoji iz nekoliko segmenata:
• Analiza potreba i faza ideacije (popodnevni termini od 17.00 – 19.30 – 8 sesija)
• Razvoj biznis kanvasa (trening 2 dana)
• Dobijanje posebnih znanja iz oblasti poput izrade biznis i marketing plana, osnova pozicioniranja i predstavljanja proizvoda, značaja reklamiranja, kao i intelektualnog vlasništva (2 x 2 dana)
• Pitch-a ispred donatorkse i zajednice investitora (1 dan)

Pored toga, učesnici programa će imati na raspolaganju podršku mentora, prostorije i opremu kreativnog centra, a kao rezultat čitave obuke biće izrađen biznis plan spreman za realizaciju poslovne ideje. Svim zainteresovanim učesnicima Creative centar će pomoći u povezivnju i plasmanu proizvoda ka kompanijama u zemlji i regionu.

Najkvalitetniji poslovni modeli i ideje odabrani i razrađeni u toku trajanja programa biće predstavljeni na Finalnoj konferenciji projekta „CREATIVE@CBC“ u Prijedoru, a sve to u cilju realizacije prvobitne poslovne ideje.
Prijave za učešće u programu možeš slati na i2spacepg@gmail.com do 18. oktobra 2021. godine koristeći aplikacionu formu koja se nalazi na linku https://forms.gle/eHK3KgcYvW1uaQhq6.

Projekat „Razvoj prekogranične mreže kreativne industrije – CREATIVE@CBC“ sprovodi Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“, u saradnji sa partnerskim organizacijama, Razvojnom agencijom Sisačko-Moslavačke županije SI-MO-RA, te Asocijacijom za demokratski prosperitet - Zid iz Podgorice.
Glavni cilj projekta „CREATIVE@CBC“ je stvaranje povoljnog okruženja za razvoj kreativne industrije i međusektorsko povezivanje sa IT, kulturnim i tradicionalnim industrijama. Projekat CREATIVE@CBC je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije.