Odštampajte ovu stranicu

Konferencija „Unapređenje zaštite i zdravlja na radu“

25 nov 2019
59754 puta

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid je u okviru projekta „Unapređenje zaštite i zdravlja na radu“, organizovala konferenciju o unapređenju zaštite i zdravlja na radu u ponedeljak 25. novembra 2019. godine u Podgorici.

Na konferenciji su govorili Danijela Šuković, načelnica Direkcije za zaštitu na radu Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore; Jelena Obradović, predstavnica Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima Ministarstva ekonomije Crne Gore; Branislav Šebek, izvršni direktor „Montinspekt“; Srđa Keković, generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore; Mladenka Vujošević, predstavnica Instituta za javno zdravlje Crne Gore; Bisera Agović, predstavnica Direktorata za zdravstvenu zaštitu Ministarstva zdravlja Crne Gore; Sanda Rakočević i Mirela Kalamperović ispred ADP-Zid-a.

 

76909371 722059434968144 7180614685262086144 n

Konferencija je okupila predstavnike institucija, kompanija, sindikata, osiguravajućih kuća, organizacija civilnog društva, u cilju postavljanja i primjene standarda kvaliteta u ovoj oblasti, podizanja svijesti, razmjene dobre prakse, informisanja i unapređivanja znanja u području zaštite i zdravlja na radu na svim nivoima djelovanja, prepoznavanje i prevazilaženje stresa na radnom mjestu, kao jednog od novih faktora rizika koji utiču na zdravlje i razvoj profesionalnih bolesti zaposlenih.

Projekat „Unapređenje zaštite i zdravlja na radu“ realizuje se uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja, trajaće 12 mjeseci, a doprinosi realizaciji prioriteta utvrđenih Strategijom za unapređenje zaštite i zdravlja na radu u Crnoj Gori 2016-2020. i Akcionim planom za implementaciju Strategije za unapređenje zaštitu i zdravlje na radu u 2019. Jedan segment projekta je usmjeren na mikro i mala preduzeća koja su prepoznata kao preduzeća koja imaju manje resursa da uvedu i implementiraju kompleksne sisteme unapređenja zaštite i zdravlja na radu, te se kroz ovaj projekat želi pružiti mogućnost za njihovo osnaživanje. Drugi segment projekta je usmjeren na nove faktore rizika koji utiču na zdravlje i razvoj profesionalnih bolesti zaposlenih, na burn out sindrom – sindrom izgaranja na poslu, njegovom pepoznavanju i prevazilazenju čime će se doprinijeti jačanju unutrašnjih performansi preduzeća, povećanju zadovoljstva i produktivnosti na radu zaposlenih.

 

 

 

Poslednji put izmenjeno %AM, %09 %395 %2020 %10:%sep
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Urednik

Najnovije od Urednik