Odštampajte ovu stranicu

Realizovana obuka o volonterskom menadžmentu u okviru projekta ''V za aktivizam''

05 mar 2019
105823 puta

U periodu od 01 – 03. marta 2019. godine, Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid u sklopu projekta ''V za aktivizam'' realizovala je edukaciju učenika/ca i nastavnika/ca o volonterskom menadžmentu.  Tokom trodnevnog treninga učenici/e i nastavnici/e su stekli kompetencije potrebne da djeluju kao vršnjački edukatori/stručni saradnici, koji pružaju podršku mladima i nastavnicima u procesu razvoja demokratije i aktivnog učešća u procesima donošenja odluka na nivou škole. Trening se sihronizovano sprovodio za učenike i nastavnike, uz organizovanje zajedničkih sesija.

Tokom prvog dana učenici/e i nastavnici/e su imali mogućnost da se upoznaju sa pojmom, konceptom i vrijednostima volontiranja. Tokom drugog dana, fokus je bio na važnosti volontiranja u procesu obrazovanja mladih, a takođe su učenici/e i nastavnici/e radili na izradi akcionih i monitoring planova za volonterske akcije koje će sprovesti u njihovom gradu i školama. Osim izrade akcionih planova, učenici/ce i nastavnici/ce su se edukovali o ciklusu volonterskog menadžementa, koji je od velike važnosti za svaku školu, koja želi osnovati volonterski klub.

Obukom je bilo obuhvaćeno 12 škola iz sjeverne i južne regije, a iz svake škole je obučeno po 2 učenika/ce i 2 nastavnika/ce.

Treneri na obuci bili su predstavnica Volonterskog kluba Gimnazije ''Slobodan Škerović'' i predstavnici ADP-Zid. Projekat ''V za aktivizam'' podržan je od strane Ministarstva sporta i mladih.