facebook  twitter

Nacionalni i Kapodistrijski univerzitet u Atini dodjeljuje šest počasnih stipendija (svaka u iznosu od 10,000 eura) aplikantima koji žele da pohađaju studijski program „BA program u oblasti arheologije, istorije i književnosti antičke Grčke“, sa početkom na jesen 2020. godine.

Poziv za prijavu kandidata je u toku, dok je rok za podnošenje prijava 30. jun 2020. godine do 24.00h (po grčkom lokalnom vremenu: UTC/GMT+3).

Četvorogodišnji BA program, na engleskom jeziku, posvećen je studijama grčke antike. Namijenjen međunarodnim studentima, program pruža jedinstvenu šansu za izučavanje kulture antičke Grčke, uz istraživanja na terenu (on-site) arheoloških muzeja i lokaliteta, kao što su atinski Akropolj, Delfi i Olimpia.

Pored svršenih srednjoškolaca, pravo na apliciranje za stipendiju imaju i studenti koji bi posredstvom studentske razmjene pohađali program na period od jedne ili dvije godine, na osnovu bilateralnog sporazuma između Nacionalnog Kapodistrija univerziteta Atine i univerziteta na kojem su upisani.

Uslovi za prijem: https://baag.uoa.gr/admission/
Kako se prijaviti: https://baag.uoa.gr/application/
Stipendije: https://baag.uoa.gr/scholarships/
O Covid-19: https://baag.uoa.gr/fileadmin/depts/baag.uoa.gr/uploads/News/Covid19_insights.pdf


Kontakt za više informacija:
E-mail: info@baag.uoa.gr
Tel: +30 210 727 7683, +30 6974941436

Website: https://baag.uoa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/BAGreece/
Instagram: https://www.instagram.com/ba.ancientgreece.uoa/