facebook  twitter

Uručene godišnje nagrade za volonterizam

05 dec 2018
98590 puta

U utorak, 4. decembra 2018. godine, u hotelu “Centreville”, Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid je obilježila Međunarodni dan volontera i po dvanaesti put zaredom dodijeljene su godišnje nagrade za volonterizam u saradnji sa Fondacijom Petrović Njegoš.

Godišnja nagrada za doborovoljni aktivizam dodjeljuje se u cilju povećanja vidljivosti doprinosa razvoju koncepta i promociji vrijednosti dobrovoljnog aktivizma. Nagrada može da bude dodijeljena pojedincu/ki, organizaciji civilnog društva, kompaniji, medijskoj kući ili instituciji koji su svojim zalaganjem doprinijeli razvoju volonterizma u Crnoj Gori. Nagrada je dodijeljena u dvije kategorije: volonter godine i godišnja nagrada za doprinos razvoju volonterizma.

Nagradu u kategoriji volonter godine, dobila je Jelena Šćepanović, koja je organizator velikih dobrotvornih akcija i to: prikupljanje novca za liječenje teško oboljele djece (više detalja možete naći na facebook stranici ''Mnogo, to je svakog dana po malo''), prikupljanje odjeće za maturante za Matursko veče, dobrotvorne poetske večeri za prikupljanje novca za pomoć Domu starih u Bijelom Polju i Resursnom centru 1. jun, niz volonterskih edukativnih i zabavnih sadržaja "Dan za tebe"; promovisanje drugih dobrotvornih akcija u organizaciji NVO i drugih udruženja i institucija; volonterski projekat Poručica (2016-2018), koji promoviše humanizam, pozitivno razmišljanje...

Dobitnik godišnje nagrade za volonterizam je JU Gimnazija Cetinje.
Kroz razne timove i angažovan doprinos nastavnika i učenika realizovali su niz aktivnosti. Jedan od zaista lijepih primjera je volonterski klub Gimnazije sa Cetinja koji je godinama unazad obezbjeđivao paketiće podrške, posebno djeci i mladima koji su pogođeni siromaštvom i više od 700 paketića je do sada obezbijeđeno.

Poseban volonterski doprinos aktivnostima ovog kluba daje koordinatorka Svetlana Ivanović koja izdvaja veliki dio vremena za organizaciju i realizaciju istog uz podršku svojih kolega Dejane Rudović, Luke Lagatora i Biljane Vuksanović. Tim za projekte i planiranje JU Gimnazija je doprinio školi najviše u dijelu izrade projektne dokumentacije i realizaciji projekata na nivou škole, a poseban doprinos i najznačajniji se ogleda u realizaciji filantropskog projekta “Snaga je u zajednici” za čije potrebe je napravljen i plan prikupljanja sredstava za sanaciju fiskulturne sale.

Takođe i ove godine nagradili smo naše volontere i to: Isidoru Drašković i Miloša Lakovića